Kärkkäinen, Lång ja Kinnunen liigavoittoihin

Luokkiensa kokolailla selkeissä johdoissa sarjan päätöspäivään lähteneet pitivät pintansa myös Karhin pehmeällä hiekalla. Vain MXJ-luokan Santeri Kinnunen joutui odottamaan sarjavoittonsa varmistumista päätöserään asti.

Naisten luokassa MXD:ssä Sanna Kärkkäinen pääsi tuulettamaan Liigamestaruuttaan jo päivän ensimmäisen erän jälkeen. Kauden aikana vain Marita Nyqvist pystyi kilpailemaan Kärkkäisen kanssa, mutta Nyqvistin ajettua vain kaksi ensimmäistä osakilpailua Kärkkäinen sai viedä mestaruuden jälleen Iisalmeen kaikessa rauhassa.
Sirissa Lönnroth kävi molemmissa erissä tiukan kisan kakkospaikoista Hanna Mertsalmen kanssa, mutta Mertsalmi veti näissä väännöissä pidemmän korren. Lönnroth pokkaa sarjan hopeaa ja Ria Virtanen pronssia. Toiseksi viimeisessä kisassa Alavudella tullut nollapäivä painoi Mertsalmen sarjan neloseksi.

Teemu Lång varmisti sarjavoittonsa myös Kärkkäisen tapaan jo avauserässä. MXB:n päivän valtias oli kuitenkin molempien erien suvereeni voittaja Jarno Tyllinen, joka vankisti voitoillaan asemansa sarjan kakkosena. Pronssin kohtalo ratkaistiin toisessa erässä Toni Niemisen ja Rene Rannikon välillä, Nieminen sai pidettyä pisteiden kolmannen sijan.

Santeri Kinnunen sinetöi MXJ-luokan pisteiden ykkössijansa voittamalla päivän molemmat erät. Kinnunen on ollut koko kauden nopea, mutta alkukaudesta varmuus oli vielä hakusessa. Tästä syystä hän ei taistellut enää Suomen Cupin mestaruudesta loppukaudesta, mutta nyt kun renkaat ovat alkaneet kestää kohti maankamaraa, tuli balsamia haavoihin Liigan mestaruudesta.
Joona Marin pystyi toisen erän lopulla haastamaan Kinnusen kamppailuun erävoitoista, mutta selvästi Kinnusta vaisummilla lähdöillä hän ei kyennyt kummassakaan erässä kakkospaikkaa korkeammalle. Toinen oli myös Marinin sijoitus sarjassa, kolmannesta sijasta käytiin vielä toisessa erässä jämsäläisten jäsentenvälinen, jonka lopputuloksena Matias Savo piti pisteiden kolmossijan ennen Mika Tammista.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero