Kärkkäinen kiri viimeiseltä sijalta voittoon Jämsässä

Jämsässä on ajettu cross countrya jo useampana vuonna ja tänä vuonna reitti oli muutettu kulkemaan toisin päin.

Päivän ensimmäisessä lähdössä olivat mukana naisten luokan lisäksi myös nuoret, V60- ja classic-luokka, joista viimeisin luokka lähti hiukan muiden luokkien jälkeen reitille.

Yhteislähdössä pyörän saa käynnistää vasta laukauksesta, joka ei Kärkkäiseltä onnistunut tällä kertaa odotusten mukaisesti.

Pyörä ei meinannut lähteä startissa millään käyntiin ja Kärkkäinen jäikin koko porukan hännille, jolloin kärki kerkesi karata jo melko kauas. Kun pyörä käynnistyi, alkoi Kärkkäisen kiriminen.

Jo ensimmäisen kierroksen aikana hän ohitteli muita kuljettajia lähestyen koko ajan naisten luokan kärjessä ajaneita Marita Nyqvistiä ja Hanna Mertsalmea.

Mertsalmesta Kärkkkäinen pääsi ohi kolmannella kierroksella ja kun Nyqvist kurvasi pakolliselle varikkokäynnille nousi hän kärkeen. Tämän sijoituksen hän pystyi pitämään myös maaliviivalle asti.

– Lähtö oli kyllä täydellinen pohjanoteeraus. Kun pyörä ei lähtenyt käyntiin niin iski vielä pienoinen paniikki, joka ei ainakaan helpottanut tilannetta. Kun viimein pääsin liikkeelle, olin todella vihainen itselleni ja  päätin antaa itsestäni aivan kaiken ja vähän enemmänkin, jotta voisin nousta kärkeen, kertaa Kärkkäinen.

– Kun sain Hannaa kiinni, tiesin, että olen taas taistossa mukana, vaikka Marita ajoikin vielä siinä vaiheessa enemmän edellä. Päästyäni Hannasta ohi saavutin Maritaakin koko ajan ja kun hän meni varikolle, nousin kärkeen ja koitin kiriä itselleni etumatkaa, koska tiesin tekeväni oman pakollisen varikkopysähdykseni seuraavalla kierroksella. Pystyin pitämään sijoitukseni myös varikkopysähdykseni jälkeen ja pystyin jo kontrolloimaan tilannettakin paremmin. Suoritus loi lisää itseluottamusta ja voitto maistui todella hyvälle noin huonon startin jälkeen!

– Nyt valmistaudutaan ensi lauantaina ajettavaan enduron Lady Cupin viimeiseen osakilpailuun, jonka jälkeen alkaa tiivis keskittyminen ja valmistautuminen seuraavaksi Jämsässä 8.-9. elokuuta ajettavaan  enduron EM-sarjan kolmanteen osakilpailuun, päättää Kärkkäinen tiedotteessaan.
 

Uusin numero