Kärkkäinen ennakkosuosikkina Sysmän juhlakilpailuun

Sysmän Moottorikerho isännöi lauantaina 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi enduron juhlakilpailua. Tapahtuma on sprinttikilpailu, jossa kisataan miesten osalta kansallisella tasolla. Lähtöviivalle asettuu kovia enduronimiä kuten Päitsin nimiinsä vienyt Aleksi Jukola. Naiset puolestaan polkaisevat käyntiin Suomen Cup -pistejahdin.

Naisten luokassa W mukana on koko maamme endurokärki mukaan lukien enduron EM-sarjaa johtava Sanna Kärkkäinen, kaksinkertainen Euroopan mestari Marita Nyqvist sekä joukkuekilpailun EM-kultamitalistit Jennifer Siekkinen ja Annamaria Karikuusi.

Kärkkäinen starttaa kauden ensimmäiseen kolmesta Suomen Cup -kilpailusta positiivisissa tunnelmissa.

– Sysmään lähden ihan hyvillä mielin. Odotettavissa on hyvin perinteistä Suomimantsaa, jota en ole nyt hirveästi päässyt harjoittelemaan, mutta rennolla mielellä kuitenkin kisaan lähden, Kärkkäinen summaa.

Nainen on syystäkin tyytyväinen alkukauden tuloksiinsa kansainvälisellä tasolla.

– Kausi on alkanut oikein mukavasti! Ennen ensimmäistä EM-kisaa ehdimme treenaamaan Espanjassa ja Italiassa. Italissa ajettiin tuo ensimmäinen osakilpailu ja molempina päivinä voitin reilulla erolla. Romaniassa toisessa osakilpailussa toukokuussa lauantaina tuli möhelletyä ja menetettyä aikaa, mutta sijoituin toiseksi. Sunnuntaina otin tämän takaisin ja voitin noin minuutin erolla toiseksi tulleeseen.

Kärkkäisen valmistautuminen kauteen sujui talven aikana hienosti, ja se on näkynyt myös tuloksissa.

– En ole yllättynyt omasta tasostani, sillä tiedän oman kuntoni ja taitotasoni tällä hetkellä. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää ajamisen kanssa ennen lokakuun MM-kisaa, jotta olen siellä parhaimmillani. Kaikki on tähän asti mennyt käytännössä suunnitelmien mukaisesti, ja hyvillä mielin jatkan kautta tästä eteenpäin, Kärkkäinen päättää.

Luokat W, C, V50 ja V60 starttaavat Sysmässä matkaan klo 9.30 ja luokat A, B ja V40 klo 13.00.

 

Uusin numero