Kärkikolmikko karkasi Salmiselta Espanjassa

Salmisen BMW-tallikaveri Marko Tarkkala päätyi samassa luokassa sijalle 14.
– Ajo kulki taas ihan hyvin ja annoin mennä niin lujaa kuin pääsin, mutta sama ongelma tuli vastaan kuin Espanjan mestaruussarjan osakilpailussa reitin kuluessa patille ja rankemmaksi. En vain yksinkertaisesti pysy tällä pyörällä kärjen vauhdissa mukana urassa ajettaessa, kertoi Salminen.

Salminen kiirehti lauantaina Andalusiassa kolmanneksi, mutta jälkimmäisenä kisapäivänä espanjalaisen Ivan Cervantesin, Mika Aholan ja ranskalaisen Rodrig Thainin muodostama tiivis kärkikolmikko meni menojaan. Cervantes juhli kotiyleisönsä edessä voittoa 11,53 sekunnin erolla avauspäivän ykköseen Aholaan. Salmisen ero kärkeen oli 1.47 ja Tarkkalan 5.39 minuuttia.

Cervantes vei nimiinsä myös yleiskilpailun, jossa Salminen sijoittui kahdeksanneksi.
– Huomasin oikeastaan jo puoliltapäivin, että kolmikko on irronnut omille teilleen. En pudottanut vauhtiani loppupäivänä, mutta en ottanut toisaalta riskejään, totesi Salminen.

Extreme koitui taas Tarkkalan kohtaloksi

Tarkkala tuskaili jo lauantaina extreme-testillä, eikä toinen päivä tuonut tältä osin tahtiin kohennusta.
– En päässyt yhdelläkään kierroksella sitä mäkeä kunnolla ylös. Viimeinen veto vaikutti jo paremmalta, kunnes kaaduin aivan lopussa niin jyrkässä paikassa, jossa oli täysi työ saada pyörä uudelleen ylös. Menetin aivan liian paljon aikaa tuolla extremellä.
Kaikesta huolimatta sunnuntai tarjosi Tarkkalalle luottamusta paremmasta.
– Päivä lähti ihan hyvin käyntiin ja pystyin ajamaan hyviä aikoja, kunnes tuo extreme tuli sitten vastaan.
MM-sarja jatkuu ensi viikonvaihteena Portugalin Fafessa.
– Lähden tekemään Portugaliin ehdottomasti parempaa tulosta.

Valverde del Camino, Espanja.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 2/16 osakilpailu, luokka 2:
1) Ivan Cervantes Espanja, KTM 1.14.41,23, 2) Mika Ahola Suomi, Honda + 11,53 sekuntia jäljessä, 3) Rodrig Thain Ranska, TM + 26,08, 4) Juha Salminen Suomi, BMW + 1.47,71, 5) Thomas Oldrati Italia, KTM + 2.36,88, 6) Oscar Balletti Italia, Honda + 3.12,71, …14) Marko Tarkkala Suomi, BMW + 5.39,11, 18) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg + 7.04,32.

MM-pistetilanne:
1) Ahola ja Cervantes 47, 3) Salminen ja Thain 38, 5) Oldrati 32, 6) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg 29, …Tarkkala 13, Salonen 11.

Seuraava osakilpailu: 17.-18.4. Fafe, Portugali.

Kuva: ABC

Uusin numero