Kantonen omaa luokkaansa enduron SM-sarjan avauksessa

Kantonen hallitsi enduron SM-sarjan avauskilpailua isännän ottein ollen päivän nopein kuljettaja. Eroa yleiskilpailun toiseksi nopeimpaan Miko Melliniin tuli reilut kaksi minuuttia.

Kantonen jakoi kiitosta kilpailun järjestäneelle Mikkelin Moottorikerholle.

-Erikoiskokeet olivat todella hyviä ja kelitkin mitä parhaimmat. Aurinko tosin lämmitti jo niin kovasti, että spoorit alkoivat olla melkoisen pehmeitä. Henkilökohtaisesti kaikki meni niin kuin pitikin. Harmittaa tietenkin kilpailukumppanien epäonni, Kantonen valittelee viitaten Jari Mattilan keskeyttämiseen ja Pentti Nurmisen loukkaantumiseen jo ennen Mikkelin kilpailua.

Kantonen kuvasi ajoaan rauhalliseksi ja rennoksi.

– Sain kuulla väliaikoja vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten siihen asti piti vähän puristaa, oli niin hankala arvioida omaa vauhtiaan. Pehmeiden spoorien takia pyrin rauhalliseen mutta joutuisaan ajotapaan. Kun sitten kuulin että vauhdillisesti hyvin sujuu, pystyin loppua kohden ottamaan vähän rennommin.

Kantosen kovimmaksi haastajaksi etukäteen tituleeratun Mattilan kohtaloksi koitui keskeyttäminen kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Kantosen takana Mikko Tontti ja Janne Suominen miehittävät avoimen luokan toisen ja kolmannen sijan.  

Honkaselle mestarin päänahka

Pikkuluokassa viime vuodet dominoinut Riku Nikander joutui tyytymään kauden avauskilpailussa toiseen sijaan. Nuorisokaartiin lukeutuva Paavo Honkanen pokkasi ykkössijan reilun parinkymmenen sekunnin kaulalla. Kolmanneksi ajoi Riihimäen Kahvakoplan kokenut Mika Kaseva.

Honkasta lämmitti luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun neljäs sija.

– Hyvältä tuntuu, sitähän sä kysyit? Kisa meni yli odotusten, talvikilpailut ovat olleet yleensä heikkoja minulle ja tähtäin on ollut kesäkisoissa. Tämä kilpailu kuitenkin osoitti, että vauhtini on kohdallaan, hehkuttaa ensimmäisen SM-voittonsa napannut 18-vuotias Honkanen.

Viime vuosina paljon sairastellut ja loukkaantumisista kärsinyt jämsäläinen suuntaa vielä ennen Päijänteen Ympäriajoa nuorten SM-kilpailuun Nummisiin.

– Nyt kun lääkitykseni on niin sanotusti kohdallaan, tiimipäällikköäni lainatakseni, loppukauden tavoite on ehdottomasti olla kolmen sakissa jokaisessa kilpailussa ja SM-kulta loppukaudesta. Mikkelin onnistuminen antaa minulle paljon itsetuntoa ja virtaa, Honkanen uskoo.

Mellin piti haastajat takanaan
ja lunasti tallimääräyksen

Talvikilpailuissa aina vahvoilla oleva Miko Mellin ei jättänyt sijaa kysymyksille pokatessaan nelitahtiluokan voiton ennen toiseksi ehtinyttä TM-kuljettajaa Valtteri Salosta.

Mellinin vauhti oli omaa luokkaansa. Salonen ajoi tiukkaa sekuntikamppailua Lauri Pohjosen kanssa, joka jäi lopulta luokkansa kolmanneksi kahdentoista sekunnin päähän Salosesta ja lähes kahden minuutin päähän Mellinistä.  

Mellin oli kilpailun jälkeen yhtä hymyä.

– Jännitys ennen starttia oli kova. Kaatuilin kaiken lisäksi useaan otteeseen, joten olin hieman yllättynyt että erikoiskoeaikani olivat niin hyviä. Kun näytti siltä, että luokkavoitto on lähellä, pystyin ajelemaan jo rauhallisemmin, ilman riskejä.

Mellin kertoo lunastaneensa tiimipäällikkönsä käskyn kahdesta luokkavoitosta.

– Aures sanoi minulle ja Kantoselle, että luokkavoitot on tavoite. Nythän se tavoite täyttyi, joten pyörämerkin vaihdos näyttäisi tehneen pelkästään hyvää vauhdilleni. Olemme treenanneet paljon Kantosen kanssa yhdessä, siinä myös yksi syy vauhtini kasvamiseen. Tästä on hyvä jatkaa Päijänteen Ympäriajoon.

Mikkelin SM-enduron tulokset:
A-avoin:

1. Oskari Kantonen 1.30.46,06
2. Mikko Tontti 1.35.14,49
3. Janne Suominen 1.35.56,60
 
A125:
1. Paavo Honkanen 1.34.52,06
2. Riku Nikander 1.35.15,74
3. Mika Kaseva 1.35.46,84
 
A250 4t:

1. Miko Mellin 1.33.02,72
2. Valtteri Salonen 1.34.47,35
3. Lauri Pohjonen 1.34.59,82

Uusin numero