Kantola dominoi tauon jälkeen Motoparkissa

Klaukkalalainen ratamoottoripyöräilijä Juho Kantola aloitti kauden Motoparkin SM-osakilpailussa. 19-vuotias Juho ajoi Open 600 -luokassa upealla Ducati Panigale V2 -moottoripyörällä, joka on varustettu kaikilla mahdollisilla MM-sääntöjen mukaisilla herkuilla.

Pitkä ajotauko takana ja katseet tiiviisti kohti Imatranajoja oli lähtökohtana viikonlopulle. Tiimi suuntasikin jo torstaina harjoittelemaan ja hyvä niin, sillä tauko oli syönyt Ducatia hieman ja ensimmäinen harjoituspäivä meni erilaisia pikku ongelmia korjatessa. Perjantai oli jo hyvä päivä ja kierrosajat parantuivat jokaisella vedolla.

Lauantaina aika-ajoihin lähdettiin hakemaan oman luokan paalupaikkaa sekä haastamaan Superstock 600-luokan kivikovaa kärkeä. Tavoitteissa onnistuttiin, sillä paalupaikka irtosi omassa luokassa selvällä erolla ja hyvää tulosta täydensi lähtöruudukon paikka neljä. Open 600- ja Superstock 600-luokat ajavat samassa lähdössä.

Itse lauantain kisaan Juho sai tuttuun tapaan loistavan lähdön ja haastoi ensimmäisillä kierroksilla jopa kärkipaikkaa. Tasaisen kisan maalissa Juho oli oman luokkansa ykkönen selkeällä, jopa dominoivalla erolla ja yhteistuloksissa neljännellä sijalla.

Juhon käsi kipeytyi kuitenkin kisan aikana kovasti ja siksi tiimi päättikin jättää sunnuntain warmupin väliin ja keskittyä itse kisaan. Juholla oli jälleen sama 4 lähtöruutu. Sunnuntain kisasta muodostui kuitenkin todella erikoinen, sillä se jouduttiin keskeyttämään kaksikin kertaa kaatumisten johdosta. Toisen lähdön aikana Juho kellotti taistelun tiimellyksessä oman ennätyksensä 1.27,7.

Kolmas kerta toden sanoi ja nyt päästiin maaliin asti. Juho oli jälleen omassa luokassaan dominoiva ja nyt haastettiin lähdön kärkisijaakin sitten oikein kunnolla. Juho johti kilpailua ensimmäisellä kierroksella loistavan lähdön jälkeen, mutta joutui kuitenkin taipumaan Rasmus Nurmelle, joka voitti lähdön. Onnea Rasmus.

– Aivan sairaan hienoa oli päästä ajamaan kilpaa pitkästä aikaa ja vauhtiakin tuntui tauon jälkeen löytyvän. Tästä hyvä ponnistaa kohti Imatraa ja elämäni ensimmäistä katuratakisaa. Tulkaahan kannustamaan, toteaa Juho hymyssä suin.

Juhon matkaa maailman huipulle voi seurata ja kannustaa Facebookissa JK36 Racing tai Instagramissa @juho.kantola. 

 Teksti: Ducati JK36 Racing tiedotus, kuva: Harjukuvat

Uusin numero