Kantapäänsä viiltänyt Kangas valmiina Alastaron viikonloppuun

Teemu Kangas (11) saa reilusti seuraa jokamiesluokkaan Alastaron osakilpailussa. Kuva: Track Punk Racing.

Circuit racing -kuljettaja Teemu Kankaalla heinäkuu on ollut taukoa kisoista ja treenitkin ovat jääneet vähäisiksi. MP Stars -hankkeen kuljettaja pääsi kuitenkin viime viikolla jälleen harjoittelemaan Alastarolle, ja loppuviikolla jatkuu kilpaileminen.

– Keli oli harmaa ja kylmä, mutta vauhti rupesi silti löytymään. Ajoin keskiviikkona oman ennätykseni 1:26.5 ja sain torstaille nipistettyä vielä siitä 0,6s pois – paras siis nyt 1:25.9. Lupaa oikein hyvää tulevan viikonlopun kisoja ajatellen, Kangas ennakoi.

Perjantain ja lauantain Kangas vietti Botniaringillä Aprilia-, Ducati- ja Reilukerhon kanssa.

– Vettä tuli kaatamalla ja perjantain ajot jäivät yhteen tutustumissettiin. Edellisen kerran olinkin ollut siellä kaksi vuotta sitten, ja silloin reissu päättyi ikävästi shikaanin ulosajoon ja sairaalakeikkaan. Hiukan sitä kohtaa tuli edelleenkin jännitettyä. Lauantaina sade muuttui enemmän tihkuksi ja ajelin rauhaksiin viisi settiä. Rata on kyllä hieno, turhan harvoin vain tulee käytyä.

Ensi viikonloppuna circuit racing -kalenterissa on vuorossa SM-sarjan osakilpailu oheisluokkineen Alastarolla. Kangas ajaa kansallisessa jokamiesluokassa, mihin on ilmoittautunut hurjat 40 kuljettajaa. Se tarkoittaa sitä, että ensimmäistä kertaa aikoihin pitää karsia ajajia itse kilpailulähtöön, koska radan kapasiteetti sallii vain 36 pyörää.

– Tavoitteena on taas ajaa puolenvälin kieppeille, mutta pistesijat saattavat olla tiukassa, kun väkeä on näin paljon. Sijoitukseni sarjassa on tällä hetkellä 11. Sitä toki olisi mukava puolustaa.

Aivan kommelluksitta ei Kankaan kesätauko mennyt, vaikka ratakaatoja ei tullutkaan.

– Motorsportin vaarallisuus voi konkretisoitua vähemmänkin katu-uskottavilla tavoilla. Sain nimittäin reilu viikko sitten viillettyä kantapääni auki työntäessäni pappamopoa talliin, ja haavaan siihenhän piti sitten käydä hakemassa neljä tikkiä. Haava toipuu mukavasti ja onneksi viilto ei ihan ulottunut akillesjänteeseen asti.

– Nähdään kisoissa!

Teksti: MP Stars tiedotus

Uusin numero