Kansanedustaja kummastelee MM-kultamitalistin kohtaloa

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikissa lajeissa maailman parhaaksi nouseminen on kova juttu ja valtavan työn takana ja aina kunnioituksen ja arvostuksen ansainnut, toteaa Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Heinonen ”Urheilugaala muisti autourheilijoita – Urheilutoimittajat unohtivat” otsikoidussa blogissaan.

– Siksi eilen olinkin pettynyt, kun vuoden urheilijasta edelleen päättävät urheilutoimittajat (vain yhdistyksensä jäsenet) eivät nostaneet maailmanmestari Eero Remestä edes 10 parhaan joukkoon ja jättivät Roope Tonterin huikeilla menestyksillään vasta viidenneksi. Aiheesta eilen kirjoitin täällä blogissani ja näiden kavereiden menestyksestä ja ne riittäkööt perusteluiksi. Ja ei mahtunut Jorma Kontiokaan kymmenen kärkeen urheilutoimittajien listalla, jatkaa Heinonen.

Heinonen on tuttu kasvo tv:n välityksellä miljoonayleisön keräävässä Urheilugaalassa.

– Itse olin mukana jo ties monetta kertaa tässä urheilun juhlassa. Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana sportin kenttä on tullut koko ajan vain laajemmin tutuksi ja myös urheilun ja liikunnan tekijät eri lajeissa. VLN:n kautta siis jaetaan käytännössä kaikki rahoitus urheilulle ja liikunnalle. Jollain tavalla tämä tehtävä on myös avannut silmiä uudella tavalla tarkastelemaan eri lajeja ja eri lajien välistä vertailuakin, Heinonen taustoittaa.

Heinonen osasi aavistaa, kuka valitaan vuoden urheilijaksi. Keihäänheittäjiä Tero Pitkämäki pokkasi tittelin kolmannen kerran urallaan. MM-pronssin ja Timanttiliigan voiton napannut Pitkämäki kertoi, että hän ei odottanut nousevansa tasavallan ykköseksi himmeällä mitalilla.

– Arvasin myös oikein, että MM-pronssilla Tero Pitkämäki on toimittajien suosikki. Kiitospuheessa Terostakin välittyi hieman hämmennys ja tuntui, että ei voittajaksi syntynyt mies edes tuolla tuloksella itse olisi itselle tätä palkintoa halunnut. Hän totesikin, että alkaneena olympiavuonna toivottavasti tulee sellaisia tuloksia, että ei pronssilla Vuoden Urheilija-palkintoa pokata. Hienosti sanottu, mutta itse kyllä arvostan Teronkin viime kauden kärkikolmikkoon kyllä, Heinonen alleviivaa blogissaan.
 

Uusin numero