Kansainvälinen huippumotocross palaa Vantaalle

Kim Savaste on nuorten maailmanmestari vuodelta 2014. Kuvassa Savaste ison pyörän satulassa kaudella 2019. Kuva: Jani Hovi / Xracing.

Infront Moto Racing ja kansainvälinen moottoriliitto FIM ovat vahvistaneet vuoden 2021 motocrossin junioreiden maailmanmestaruuskilpailun pitopaikaksi Suomen ja Vantaan. Edellisen kerran kilpailu ajettiin Suomessa vuonna 2006.

Vuonna 1953 perustettu Vantaan Moottorikerho on järjestänyt vuosikymmenten saatossa yli 40 EM- ja MM-kilpailua Ruskeasannalla ja nykyisellä radallaan Vantaan Vauhtikeskuksessa. Nyt järjestettävä kilpailu on Kymiringillä ajettavan aikuisten MM-osakilpailun ohessa tärkeä täydentävä osa suomalaisen motocrossin palauttamisessa kansainväliselle huipputasolle.

– Suomessa on tällä hetkellä useita menestyksen portteja koputtelevia nuoria motocrosskuljettajia, mutta kilpailu on todella kovaa ja armotonta. Uskon, että kotikisana ajettavan nuorten MM-kilpailun myötä innostuksen liekki syttyy yhä useammassa nuoressa alle 15-vuotiaassa ja Suomesta saadaan uusia kandinaatteja Pekka Vehkosen ja Heikki Mikkolan jalanjäljille, sanoo Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

– Uskon vakaasti, että Suomesta ja myös Vantaalta saadaan jalkeille kisajoukkue, joka taistelee mitaleista maailman nopeimpien junioreiden kanssa, Jaatinen visioi.

Vantaalla ajettiin edellisen kerran kansainvälinen arvokilpailu vuonna 2018. Silloisessa EM-kilpailussa voittoon ajoi ensimmäistä kertaa urallaan kymmenkertaisen maailmanmestarin Stefan Evertsin poika Liam. Belgialainen johtaa tällä hetkellä 125-kuutioisten EM-sarjaa ja on yksi lajin suurimmista tulevaisuuden lupauksista.

Nuorten maailmanmestaruudesta on ajettu vuodesta 1999 lähtien ja voittajien joukosta löytyy nykyisiä maailmanmestareita ja lajin kuumimpia nimiä kuten Tim Gajser, Jeffrey Herlings ja Pauls Jonass. Suomalaisista nuorten maailmanmestariksi on kruunattu Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste vuonna 2014.

Nuorten MM-kilpailussa ajetaan 65-, 85- sekä 125-kuutioisten pyörien luokissa. Henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi Vantaalla ajetaan juniorimaajoukkueiden mestaruudesta. Jokaisesta luokasta kolmen parhaan kuljettajan tulos lasketaan yhteen.

Kilpailun suojelijat:
– Pekka Vehkonen – Vantaan Moottorikerhon maailmanmestari vuonna 1985
– Mika Kouki – Vantaan Moottorikerhon ex-ammattilainen ja MM-motocrossin erävoittaja
– Kim Savaste – Vantaan Moottorikerhon nuorten maailmanmestari vuonna 2014

Kilpailupaikka:
Vantaan Vauhtikeskus, Helsinki-Vantaan lentokentän vieressä

Aikataulu:
Vahvistuu myöhemmin vuoden 2020 aikana – Alustavasti heinä-elokuussa 2021 viikko ennen tai jälkeen Kymiringin MXGP-osakilpailua

Teksti: Vantaan Moottorikerhon tiedotus.

Uusin numero