Kandelin ja Ylikantola kuittasivat Honda CBR Cupin mestaruudet

Kari Vehniäinen johti CBR250R-luokkaa ennen viimeistä startia yhdellä pisteellä Ville Kandeliniin nähden.

Kahden ajetun kierroksen jälkeen sade sotki odotettua taistelua Vehniäisen ja Kandelinin välillä. Tasatahtia mentäessä oli odotettavissa, että ratkaisu tapahtuu vasta maaliviivalla, mutta liukas rata puuttui kuitenkin tapahtumien kulkuun.

Vehniäisellä ilmeni pito-ongelmia ja varmasti ajanut Kandelin otti sen verran kaulaa, joka riitti hyvin maaliin sakka.

Vehniäinen päätyi toiseksi ja varmisti Honda CBR Cup-hopean itselleen kultaa vuolleen Kandelinin takana.

Virtanen ja Ylikantola
huikeassa taistelussa

Honda CBR500R-luokassa Vili Virtanen ja Joona Ylikantola esittivät sateen liukastamalla radalla huikean taistelun.

Lähes jokaisella kierroksella kaksikko vaihtoi johtoasemaa. Kaksi kierrosta ennen maalia ja radan viimeisessä shikaanissa Ylikantola joutui kovaan sivuluistoon.

Takapyörä meni lähes poikittain ja Ylikantola ajautui vielä nurmikolle halliten kuitenkin pyörän mestarillisesti. Ylikantola jäi siinä vaiheessa Virtasesta useita kymmeniä metrejä ja vaikutti siltä, että voittaja oli sillä selvä.

Ylikantola ajoi kuitenkin valtavalla riskillä takaisin voittokamppailuun ja oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä jo Virtasen tuntumassa. Juniorit vetivät viimeisen kierroksen sateessa riskiä kaihtamatta ja ohittivat maalilinjan kyynärpäät yhdessä.

Virtanen vei voiton kolmella sadasosalla ja nosti samalla itsensä kolmannelta sijalta Honda CBR500R Cupin hopealle Ylikantola kokonaispisteissä edellään.

Honda CBR Cupia on nyt ajettu kolme kautta ja jokaisena vuotena on saatu uusi voittaja.

Ensimmäisellä kaudella 2012 ajettiin CBR125R-luokassa täysi sarja ja voittaja oli lahjakas juniori Lassi Soini. CBR250R-luokan voitti silloin Iikka Ahonen.

Kaudella 2013 ajettiin vain CBR250R-luokassa täysi sarja ja voiton vei Vehniäinen.

Tänä vuonna mukaan tuli myös Honda CBR500R, jonka siis Ylikantola hoiti nimiinsä.