Kanadan hurmuripääministerin isä oli hurmurimotoristi

Justinin isä Pierre Trudeau (1919-2000) oli kaksi kertaa Kanadan pääministerinä. Karismaattista poliitikkoa vihattiin ja rakastettiin. Kanadalaiset tv-katsojat äänestivät Pierre Trudeaun pari vuotta sitten Kanadan kaikkien aikojen sankariksi. Wayne Gretzky oli vasta yhdeksäs.

Pierre Trudeau oli poliitikko, naistenmies, mustan vyön judoka ja ennen kaikkea moottoripyöräilijä. Miettikää, jos presidentti Urho Kekkonen olisi kaiken muun äijätouhun päälle ajanut Harley-Davidsonilla kalaan.

Kun nuori Pierre lähti toisen maailmansodan jälkeen Ranskaan, hän otti mukaansa smokin, baskerin, kasan villapaitoja – ja Harrikan.

Erään tarinan mukaan pääministeri Trudeau oli 1971 vierailulla Moskovassa, mutta kyllästyi kylmän sodan politiikasta puhumiseen. Hän komensi itselleen miliisisaattueesta moottoripyörän ja ajeli sillä pitkin Kremliä.

Pierre Trudeauta ei kannata sekoittaa toiseen kuuluisaan kanadalaiseen motoristi-Trudeauhon, Yves Trudeauhon. Yves Trudeau (1946-2008) oli moottoripyöräjengiläinen, joka tunnusti 43 tappoa.

Uusin numero