Kaluston ylivoima ratkaisi Tuohijärven Lumilenkillä

– Kisa meni loistavasti. Oli mukava ajaa vaihteeksi vauhdikasta reittiä. Kolmas kierros olisi mennyt vielä, kun reitti pysyi tosi hyvässä kunnossa, mutta taitavat katsoa, että vähempi riittää meille varttuneemmille. Tykkäsin maastokokeista kovasti: ensimmäinen oli vähän nopeampaa ja kakkosella tiukempaa mutkaa, Kaj Tötterman myhäilee.

Tötterman vahvisti Vet50-cupin pistejohtoaan, mutta toteaa hopealle ajaneen Hannu Kormanon ”harmittavan sitkeäksi häiskäksi”, jonka voittaakseen saa ajaa ihan tosissaan. Kormano jäi Töttermanille 33,57 sekuntia.

Salpausselän Moottorikerhon Hannu Kormano oli kakkossijastaan hieman pettyneen oloinen, vaikka kotikenttäedusta ei harjoittelun puolesta voikaan puhua. Nastolassa asuva Kormano on ehtinyt tänä talvena kerhon reiteille vain kahdesti ja kilpaileminenkin on onnistunut vain siirtämällä olkapääleikkausta kahdesti eteenpäin.

– Tötterman ajaa niin virheettömästi, että itsellä tulee otettua liian varman päälle. Kyllähän sitä täällä olisi pitänyt ottaa torjuntavoitto. Reitti oli tosi hyvä ja kilpailu olisi voinut olla yhden kierroksen pitempi. Tiistaina on tapaaminen lääkärin kanssa ja olkapääleikkaus odottaa. Talvikisat olivat nyt tässä, mutta oli kiva, että sain osakilpailut ajettua. Elokuussa pääsen varmasti jo taas starttaamaan, Hannu Kormano toteaa.

V40:ssa valta vaihtui

Siinä missä viisikymppisten luokassa useimmilla kyse on harrastusluonteisesta kilvanajosta, jota ei kaikkien vuosien jälkeen vain osaa lopettaa, ”kymppiä” nuoremmat ajavat astetta enemmän verenmaku suussa, vaikka puheissa ehkä toisin väitetäänkin. Lahdessa nopeinta kyytiä piti Husabergin pikkunelarilla Sami Salonen.

– Kaluston ylivoima ratkaisi, muuta selitystä voitolle ei ole. Mutta rataa on pakko kehua. Mikä olisi oikea sana sellaiselle oikein överimahtavalle? Hieno reitti ja pitkät ek:t, kuten mantsakisassa pitää ollakin. Sitä vähän kritisoisin liiton suuntaan, että miksi Veteraani Cupissa pitää ajaa lyhennetyllä reitillä. Olisin halunnut ajaa kolmannen kierroksen, Salonen harmittelee.

V40-sarjan kärkeen siirtynyt Salonen on selkeästi tyytyväinen vedettyään tänään V40-luokan kärkikuljettajista pisimmän korren, vaikka myöntääkin, että erot olivat pienet.

– Hermusen Karin kanssa ajettiin pätkät ihan samaa vauhtia. Ero oli mun hyväksi kahdeksan sekuntia, se on käytännössä yksi kaatuminen. Näiden ukkojen kanssa on hieno vetää, aina on hyviä kisoja, Salonen kiittelee.

V40:sten Janne Suominen ei startannut Lahdessa, sillä hän mursi nilkkansa harjoituksissa viime viikolla. Juha Puotsaari keskeytti toisen maastokokeen jälkeen.

V50-luokassa marssijärjestys säilyi samana.


Pistetilanne Veteraani cup 2/4:
V40

1. Sami Salonen 36
2. Sasu Enjala 32
3. Janne Suominen 25
4. Juha Puotsaari 20

V50:
1. Kaj Tötterman 50
2. Hannu Kormano 40
3. Tapio Koivusaari 32

Veteraanicupin seuraavat osakilpailut:  17.8. ja 28.9.

Uusin numero