Kallion tuttu kilpakumppani Lüthi yllättää paluullaan

Lüthi voitti vuonna 2005 silloisen 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden viiden pisteen erolla Kallioon. Lüthi haluaa kolhuistaan huolimatta mestariksi myös tällä kaudella ja sen puolesta puhuu julistus odottamattomaton pikaisesta paluusta tositoimiin.

– Pistän peliin kaiken energiani ja tahdonvoimani, sanoo oikeaa kyynärpäätään ja käsivarttaan useammasta kohtaa Valencian tärskyssä murtanut Lüthi.

– Käsi tuntuu edelleen vähän voittamattomalta, mutta olen siitä huolimatta toiveikas, että pystyn ajamaan myös sunnuntain kisassa. Ensin pitää tietysti katsoa, mikä tilanne on perjantain harjoitusten jäljiltä. Jos ne kulkevat ilman suurempia vaikeuksia, niin ei muuta kuin kilpailemaan ja hakemaan parasta mahdollista tulosta, jatkaa Lüthi.

Sitkeää sissiä ajattavan Interwetten Paddock-tiimin omistaja Daniel M. Epp on tilanteesta todella yllättynyt.

– Oli yllätys, että Tom päätti lentää Teksasiin tiistaina ja palata radoille jo näin aikaisessa vaiheessa loukkaantumisen jälkeen.  Kuntoutuminen on kuitenkin sujunut hienosti ja varsinkin viime päivät ovat vaikuttaneet tältä osin todella lupaavilta. Ymmärrän ja tuen tätä Tomin päätöstä lähteä mukaan jo Austiniin sen sijaan, että hän olisi tehnyt paluun ensimmäisessä Euroopan kisassa Jerezissä.

Bartholemyn odotukset ovat taas
korkealla Kallion ja Reddingin osalta

Lüthi sijoittui viime kaudella Moto2-luokan MM-pisteissä neljänneksi, eli Marc VDS Racing-tiimin Scott Reddingin ja Kallion edelle.

Redding käynnisti tämän kauden sijoittumalla vajaat kaksi viikkoa sitten Qatarissa toiseksi. Kallio oli MM-avauksessa viides lähdettyään liikkeelle kolmannesta ruudusta.

– Otimme kauteen lentävän lähdön Qatarissa. Tulos oli vahva ja en näe mitään esteitä sille, etteivätkö Scott ja Mika ajaisi myös Austinissa kärkiryhmässä. He ovat osoittaneet kuuluvansa sinne niin aika-ajossa kuin kilpailutilanteessakin, alleviivaa tiimipäällikkö Michael Bartholemy.
 

Uusin numero