Kallion toivoton tehtävä päättyi keskeytykseen Jerezissä

Pyöränsä kanssa koko äärimmäisen vaikean viikonvaihteen tuskailleen kokeneen suomalaiskuljettajan rahkeet eivät yksinkertaisesti riittäneet tällä kertaa korkeammalle, kuin taisteluun sijoista 18-21.

Ruudusta 18 Italtrans-tiimin Kalex-pyörällä 26 kierroksen kisaan startannut Kallio pyrki tekemään kaikkensa, mutta tilanne oli toivoton.

Kärki karkasi jo kättelyssä omille teilleen ja Kallion kohtaloksi jäi kamppailu viimeisistä jaossa olleista pisteistä.

Ikävä kyllä niillekään ei ollut asiaa ja Kallio joutui kurvailemaan ratavarikolle 20. sijalta, kun kisaa oli jäljellä kolme kierrosta.

Voittoon 4,4 kilometrin mittaisella andalusialaisradalla viiletti saksalainen Jonas Folger, jonka takana käytiin hurja taistelu kakkossijasta.

Liiankin hurja, kun luokan espanjalainen tulokaskuljettaja Alex Rins osui maanmiehensä ja hallitsevan mestarin Tito Rabatin pyörään viimeisessä kaarteessa.

MM-sarjaa johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin Johann Zarco kiitti kunniasta ja korjasti toisen sijan talteen ennen Rabatia. Zarco jäi voittajasta 1,931 sekuntia.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.