Kallion tiimipomo: ”Mikan ja Titon taistelu kuumenee entisestään”

Bartholemy uskoo samalla, että kaksikon keskinäinen taistelu kuumenee entisestään, kun kauden ratkaiseva jälkimmäinen puolisko käynnistyy ensi viikonvaihteena Indianpolisin legendaarisella radalla USA:ssa.

Indyn voittoa puolustava "Tito" Rabat johtaa sarjaa 19 pisteen erolla Kallioon, mutta suomalainen väijyy väkevissä hyökkäysasetelmissa.

Kallio piti Rabatin takanaan kesätaukoa edeltäneissä Hollannin ja Saksan osakilpailuissa. Valkeakoskelainen viiletti Assenissa kolmanneksi ja Sachsenringilla toiseksi.

– Taistelu käy yhä kuumemmaksi tästä viikonlopusta lähtien. Tito voitti täällä viime kaudella, mutta Mika oli iskussa ennen kesätaukoa. Edessä on erittäin mielenkiintoinen viikonvaihde kaikille myös siksi, että rataa on muutettu merkittävästi sitten viime vuoden, toteaa Bartholemy.

Indyssä "enää" kahta
erityyppistä pintaa

Kuljettajien mielipiteet jyrkästi jakavalla Indyn radalla on modifioinnin jäljiltä mittaa 4170 metriä.

Baanaa peitti vielä viime kaudella neljä erityyppistä asfalttia, mutta nyt tuo määrä on saatu eliminoitua puoleen.

Indyn MotoGP-radalta löytyy edelleen 16 mutkaa, mutta viittä niistä on uusittu merkittävästi sitten viime vuoden GP:n. Samalla rata on saanut siis myös uutta päällystettä.

– Olemme käyttäneet aiemmin Indianapolisissa kovempaa rengasversiota. Radan vaihtaleva pinta on ollut ongelmallinen, joten on mielenkiintoista nähdä, miten nämä uudistustyöt vaikuttavat siihen, tuumii Kallio.

"Tito ja Vinales on
pidettävä takana"

Kallio on voittanut kauden yhdeksästä ensimmäisestä osakilpailusta kaksi.

Jerezin ja Le Mansin jatkoksi on haussa nyt se kolmas, vaikka Indy ei olekaan ollut Kalliolle kovinkaan suosiollinen takavuosina.

– Pidän Indianapolisista ja sen ilmapiiristä sekä historiasta, mikä tekee tästä kisasta hieman spesiaalin. Ikävä kyllä oma historiani Indianapolisissa ei ole ollut menestyksen suhteen toivomallani tasolla.

– Tavoite Indyssa on sama kuin aiemmin, kun taistelen maailmanmestaruudesta. Minun on pidettävä Tito ja Maverick Vinales takanani, linjaa Kallio.

Suzukille ja MotoGP-luokkaan siirtoa tekevä Vinales on sarjassa kolmantena 31 pistettä Kallion takana.

Himoharjoittelija Rabat:
"100 prosenttia aina pelissä"

Rabatilla on tältä kaudelta plakkarissaan neljä voittoa, mutta podiumilla himoharjoittelijaa ei ole nähty kahdessa edellisessä GP:ssä.

Kallio lupasi järjestää Marc Marquezin kanssa tiiviisti treenaavalle Rabatille sopivasti lisää ajateltavaa kesätauolla ja siinä valkeakoskelainen vilungisti onnistuikin. Rabat tuntee Kallion hengityksen niskassaan.

– Lähden kauden yhdeksään viimeiseen osakilpailuun kuten yhdeksään ensimmäiseenkin: kovaa työtä ja voitoista taistellen 100 prosenttia peliin koko ajan, julistaa Rabat.

Rabat odottaa Kallion tavoin innolla päästäkseen tutustumaan Indianapolisin uusittuun rataan.

– Paperilta katsottuna radan luonne vaikuttaa muuttuneen paljonkin. Rata vaikuttaa kuitenkin aina erilaiselta pyörän päältä katsottuna, joten odotan mielenkiinnolla nähdä, kuinka suuria nuo muutokset sitten todellisuudessa ovat, Rabat muotoilee.

 

Uusin numero