Kallion tiimikaverista povataan Moto2-luokan mustaa hevosta

Kallio, 32, ajoi viime kaudella MM-hopeaa ja Lüthi, 28, päätyi 95 pistettä suomalaisen takana neljänneksi.

Interwetten-tiimissä jo pitkään kilpaillut Lüthi nousee tosin tulevalla kaudella hallitsevan maailmanmestarin Esteve Rabatin, Kallion ja kumppaneiden kanssa samalle viivalle myös kaluston osalta, kun runkovalmistaja Suter vaihtuu Moto2-luokan valtamerkkiin Kalexiin.

– Olen valmis hyökkäämään ja tavoitteeni ei voi olla mikään muu kuin maailmanmestaruus. Onneakin tietenkin tarvitaan, mutta tasaisuus tulee olemaan heti alusta alkaen ehdottomasti tärkeintä, kuten Tito (Rabat) viime kaudella mestarillisesti osoitti.

”Morbidellin otteet tekivät
minuun suuren vaikutuksen”

Tunnetusti huipputasaisessa luokassa on iso nippu sellaisia kuljettajia, joilla on täydet saumat yltää ainakin yksittäisiin voittoihin.

Lüthi nostaa pitkässä juoksussa ja mestaruudesta puhuttaessa esiin neljä kokenutta kuljettajaa ja pari yllätysvalmista mustaa hevosta.

– Uskoisin, että vahvimmilla ovat Rabat, Kallio, Aegerter (Dominique) ja minä.

– Mutta esimerkiksi Kallion uusi tiimikaveri Morbidelli (Franco) ajoi jo viime vuonna vahvan kauden. Morbidellin, 20, otteet tekivät minuun suuren vaikutuksen. Jos hän jatkaa vastaavaa kehitystä, niin kaikki on mahdollista, Lüthi arvioi Speedweekissä.

Lüthi, mihin unohtui
suomalaistallin Zarco?

Lüthi jättää spekuloinneissaan jostain syystä mainitsematta Ajo Motorsportin Johann Zarcon nimen.

Viime vuonna MM-pisteissä kuudenneksi sijoittunut Zarco ajoi myös varsin vahvat testit viimeksi marraskuussa.

– Kaikki ovat vauhdillisesti siksi lähellä toisiaan, että nimiä kovimpien suosikkien takana on vaikeaa nostaa ylitse muiden. Folger (Jonas) on ainakin sellainen kuski, jota ei voi koskaan unohtaa. Ja mitä sitten voidaan odottaa Moto3-luokasta tulleilta Marquezilta (Alex) ja Rinsilta (Alex)? En tiedä, Lüthi pyörittelee syystäkin varuillaan.

Moto2-luokka palaa töihin välittömästi helmikuun alkupuolella, kun joulukuussa alkanut testikielto umpeutuu.

Uusin numero