Kallion rengastaktiikkakin natsasi nappiin Indianapolisissa

Mika Kallio oli onnellinen ja huojentunut mies saavutettuaan paalupaikan Indianapolisissa.

Syystäkin, sillä suomalaisen ja hänen tiiminsä suoritus tapaili täydellisyyttä vielä ongelmallisen perjantain jäljiltä.

– Teimme eilisen jälkeen aika ison muutoksen pyörän etupään osalta, muutimme esimerkiksi painopistettä keulalle, jotta saisimme pyörän kääntymään paremmin. Ja hyvä niin, sillä pyörä oli selkeästi nopeampi shikaaneissa ja kääntyi paremmin.

Kallion nopein kierrosaika syntyi heti neljännellä kierroksella.

– Meillä oli jäljellä yksi setti pehmeämpiä ja yksi setti kovempia renkaita. Yleensä parhaat renkaat säästetään viimeiseksi, mutta nyt otimme itselleni mieluisamman pehmeämmän rengassetin käyttöön jo heti alussa.

– Sen jälkeen vaihdoimme sitten kovempaan rengassettiin. Kierrosaika ei enää parantunut, mutta olin niilläkin kyllä ihan kohtuukyydissä. Tarkoituksena oli kuitenkin lähinnä vain saada mahdollisimman paljon kierroksia alle, sillä kisa tullaan kuitenkin ajamaan kovemmalla rengasseoksella.

Kallio on saavuttanut tällä kaudella kaksi voittoa. Ensimmäinen niistä irtosi paalupaikalta Jerezissä ja toinen neljännestä ruudusta Le Mansissa.

– Ihan lupaavalta näyttää. Pyörän osalta pohja vaikuttaa hyvältä, eikä meidän tarvitse tehdä mitään ihmeempiä muutoksia. Jotain pientä hienosäätöä saatamme vielä koittaa aamun warm-upissa, mutta mihinkään sen suurempaan ei onneksi ole tarvetta.
 

Uusin numero