Kallion ote kirposi podiumtaistelusta – dramatiikkaa viimeisessä mutkassa

Kymppiruudusta 29 kierrokseen kisaan terävän startin ottanut Italtrans-tiimin Kallio nousi nopeaan tahtiin viidenneksi ja kauden ensimmäinen podiumsijoituskin näytti jo mahdolliselta, kunnes peli oli menetetty yhdessä ohikiitävässä hetkessä.

Hallitseva mestari Tito Rabat ja Alex Rins nousivat yhdeksännellä kierroksella Kallion rinnalle ja painovat samalla vielä väkisin ohi.

Kymmenenneksi seuraavien kierrosten aikana pudonnut Kallio ei pystynyt nostamaan enää tuon jälkeen sijoituksiaan leikaten maalilinjan 12:ntena.

Kesätaukoa edeltäneen kisan ykkössijasta järjestettiin huikea jännitysnäytelmä suomalaistalli Ajo Motorsportin MM-kärki Johann Zarcon ja yllätysmies Xavier Simeonin välillä.

Simeon kesti Zarcon hiillostuksen ja torppasi tämän toiveet kolmannesta peräkkäisestä voitosta 83 tuhannesosalla. Rins ylitti maalilinjan kolmantena 1,646 sekuntia voittajasta.

Kolmas sija oli jo pedattu Kallion tiimikaveri Franco Morbidellille, joka aiheutti melkoista draamaa viimeisessä mutkassa.

Morbidelli kaatui ja vei mukanaan Rabatin, jonka solisluuleikkauksesta oli vierähtänyt vasta kahdeksan päivää. Ainakin Rabat sai kipeää Sachsenringin rajussa rysäyksessä.

– Erittäin hyvä päivä. Johann oli vahva koko viikonvaihteen ja tietenkin hän haluaa aina taistella voitosta, mutta Simeon oli tänään tosi kova. Johann ajoi kuitenkin hyvän ja järkevän kisan. Hän teki oikean ratkaisun jättämättä viimeisen mutkan jarrutusta liian myöhäiseksi, koska se on vaarallinen paikka. Näimme, mitä Morbidellille ja Rabatille tapahtui. Olen murheellinen Titon osalta. Toivottavasti hän toipuu pian, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.

Kausi jatkuu neljän viikon kuluttua Indianapolisin radalla USA:ssa.