Kallion on lyötävä Rabatille luu kurkkuun Misanossa

Rabat on voittanut tähän mennessä ajetuista 12 osakilpailusta puolet. Kallion plakkarista löytyy kolme ykkössijaa, joista viimeisin irtosi kesätauon jälkeen Indianapolisista. Brnossa ja Silverstonessa Kallio päätyi molemmissa toiseksi.

Kaudesta on jäljellä Misano mukaan luettuna yhä kuusi osakilpailua.

– Jos ei voi voittaa, niin on tärkeää yltää podiumille ja rajoittaa vahingot, kun taistelu maailmanmestaruudesta on näin tiukka. Olen tehnyt sen kahdessa viimeisessä kisassa, mutta minun nyt jätettävä Tito (Rabat) taakseni kuroakseni piste-eroa parissa seuraavassa kisassa umpeen. Misanosta olisi hyvä poistua voittajana, toteaa Kallio.

Marco Simoncellin nimeä kantava italialaisrata istuu kokeneen suomalaisen ajotyyliin.

– Misano on teknisempi rata kuin Silverstone ja se sopii paremmin pyörällemme ja säädöillemme. Katsotaan nyt, miten viikonvaihde sujuu, mutta voitto on ehdoton tavoitteeni, julistaa Kallio.

Rabat voimiensa tunnossa

Kallio väänsi Rabatia siltaan kesätauon alla ja heti sen jälkeen, mutta espanjalainen palasi hetkellisen notkahduksen jälkeen väkevästi omalle tasolleen.

Vaikuttaa siltä, että espanjalainen on voimiensa tunnossa varsinkin Britannian GP:n jäljiltä.

– Voitto Silverstonessa oli tärkeä. Voitin, vaikka muilla oli siellä paremmat säädöt. Misano on luonteeltaan taas erilainen, mutta lähestyn sitä samalla tavalla kuin kaikkia muitakin GP-viikonloppuja: aion olla sunnuntaina valmis voittamaan kilpailun, Rabat pudottelee tyylilleen uskollisesti.

Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy on puolestaan yhtä uskollinen arviolleen mestaruuden ratkaisun ajankohdasta ja paikasta: trilleri huipentuu 9. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla ajettavaan kauden perinteiseen päätöskisaan.
 

Uusin numero