Kallion kova kilpakumppani Lüthi leikkauksesta pitkälle sairaslomalle

Valencian testeissä loukkaantunut, Moto2-luokan mestarisuosikkeihin lukeutuva Lüthi joutuu jäämään pahimmassa tapauksessa sivuun 7. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa ajettavasta MM-avauksesta.

– Kyse ei ole välttämättä edes viikoista, vaan jopa kuukausista, toteaa Lüthia ajattavan Interwetten Paddock-tiimin päällikkö Daniel Epp harmissaan.

Valencian virallisissa testeissä viidenneksi parhaan kierrosajan nimiinsä kuitannut Lüthi sai pahasti siipeensä torstain iltapäivän sessiossa, kun niin ikään Suterilla kilpaileva Gresini-tiimin thaimaalainen Ratthapark Wilaroit kolaroi hänen kanssaan.

Rytäkässä murtumia oikeaan käsivarteen, kyynärpäähän ja olkapäähän saanut Lüthi, 26, operoitiin varhain perjantaiaamuna kotikaupungissaan Bernissä sijaitsevassa Münsingen sairaalassa, jonne hänet siirrettiin alustavien tutkimuksien jäljiltä Valenciasta.

Viiden tunnin leikkaus

Leikkaus kesti viisi tuntia ja sen suoritti tohtori Marc Mettler.

– Leikkaus sujui hyvin, mutta on vielä liian aikaista sanoa, milloin Thomas palaa radalle. Tässä vaiheessa ainoa varma asia on se, että hän ei ole siis missään tapauksessa mukana ensi viikolla Jerezissä ajettavissa testeissä. Ja tuskinpa samalla radalla ajettavissa maaliskuun jälkipuoliskolla ajettavissa viimeistelytesteissäkään, muotoilee Mettler.

Urallaan seitsemän MM-osakilpailuvoittoa ajanut ja 27 kertaa podiumille kivunnut Lüthi on kilpaillut Moto2-luokassa sen alusta, eli kaudesta 2010 lähtien. Sijoitussarja on ollut tasaisen hyvä: 4-5-4.

Lüthi on voittanut Moto2-luokassa kaksi osakilpailua. Viime kaudella hän tuuletti ykkössijaa Ranskan osakilpailussa Le Mansissa. Lüthi jäi loppupeleissä vain kolme pistettä MM-pronssista, joka meni Italiaan Andrea Iannonen hahmossa. Iannone kilpailee alkavalla kaudella MotoGP-luokassa Ducatin Pramac-tiimissä.

* Kuvat: Motogp.com
 

Uusin numero