Kallion kokenut kisainsinööri Jimenez huokaisi helpotuksesta

Maailmanmestaruuden tavoitteekseen asettanut Kallio, Jimenez ja koko Italtrans-tiimi saivat huokaista syvään helpotuksesta Moto2-luokan vuoden ensimmäisen testijakson päätöspäivän jälkeen Ricardo Tormo-radalla.

Kallio oli löytänyt kaksi päivää kateissa olleen tuntuman uuteen Kalex-pyörään, jonka säädöt saatiin kirjaimellisesti kuumeisen väännön jälkeen suomalaisen toivomusten suuntaisiksi.

”Tärkeintä oli paluttaa
Mikan itseluottamus”

– Tämä oli ensimmäinen testi ja tärkää oli löytää se vastaava fiilis, kun kokeilimme tätä pyörää ensimmäisen kerran viime marraskuussa. Ehdottomasti tärkeintä oli kuitenkin se, että saimme palautettua Mikalle itseluottamuksen, alleviivaa Jimenez.

Jimenez toimi vielä viime kaudella espanjalaisen maanmiehensä Alvaro Bautistan kisainsinöörinä MotoGP-luokan Gresini-tiimissä. Samassa tiimissä hän hoiti aikoinaan kisainssin töitä myös Marco Simoncellin teknisessä ryhmässä.

Italtrans-tiimille 1+1 vuoden sopimus Kallion kanssa oli iso juttu. Vähintään yhtä kova veto oli Jimezin houkutteleminen Moto2-luokkaan. Miehellä kun olisi riittänyt halutessaan edelleen töitä myös kuninkuusluokassa.

Jerezin testeissä
katseet keulassa

Jimenez on linjannut Kallion tavoin tavoitteekseen mestaruuden. Tinkimätön työ sen eteen jatkuu jo tulevana tiistaina vuorostaan Jerezissä ajettavalla kolmen päivän mittaisella testijaksolla.

– Löysimme pyörään hyviä ratkaisuja Valenciassa myös sadekelillä. Toivotaan nyt, että Jerezissä on kuivaa. Työt siellä jatkuvat ensisijaisesti pyörän keulan osalta, suunnittelee Jimenez.

Hallitsevan mestarin Esteve Rabatin, sekä Kallion ja kumppaneiden haastajaksi kovaa kyytiä ilmoittautunut Ajo Motorsportin Johann Zarco voi hänkin ottaa hyvillä mielin suunnan kohti Andalusiaa.

Suomalaistallin paluumuuttaja oli Valencian jakson nopein kuljettaja ja sitä hän oli myös jo marraskuun testeissä.

– Zarco teki taas erittäin hyvää työtä. Olen myös hyvin iloinen siihen, miten koko tiimi työskenteli. Tyytyväisyyteen on aihetta, sillä ajoimme jo nyt rataennätyksen alle, tähdentää tiimipäällikkö Aki Ajo.

* Mika Kallion teknisen ryhmän kokoonpano Italtrans-tiimissä:
Antonio Jimenez, kisainsinööri
Filippo Dilaghi, telemetria
Tommaso Peli, mekaanikko
Patrick Mellauner, mekaanikko
Gianluca Dilaghi, jousitus
Roberto Locatelli, tekninen neuvonantaja

Uusin numero