Kallion kisapäivä Qatarissa täynnä ongelmia

Sunnuntain warm-upissa Pramac Racingin suomalaiskuskille ongelmia aiheuttivat ykköspyörän moottori- ja jarruviat. Niiden vaiheiden jälkeen Kallio ja talli ottivat tietoisen riskin, ja kisaan startattiin 12. ruudusta pehmeämmän seoksen takarenkaalla.

Kisan alku ei luvannut hyvää, kun heti ensimmäisissä mutkissa oli ahdasta.

– Nousin startin jälkeen yhden sijan, mutta sitten joku jarrutti tosi myöhään ja kolautti kylkeen toisessa mutkassa. Vähän myöhemmin tuli takaa toinen osuma, kun tulokaskuski Barbera työnsi minut radan turva-alueelle. Palasin sieltä porukan hännille, josta ehdin nousta kaksi sijaa ennen kaatumistani, Kallio kertasi pettyneenä.

– Harmitusta lisää se, että kaatumisen syystä ei ole mitään tietoa. Keula luisti alta keskellä mutkaa, kun olin siirtymässä kaasulle Samanlaiseen ongelmaan törmäsimme viime kaudellakin, eikä siihen ole ratkaisua löytynyt. Vastaavaan kaatumiseen keskeyttivät Ducati-kuskeista myös Stoner ja tallikaverini Espargaro. Kun itse tekee ajovirheen, sellainen tilanne olisi helpompi käsitellä.

– Qatarin kisaviikonlopun ainoa positiivinen asia oli se, että kierrosajoissa olin lähempänä kärkeä viime kauteen verrattuna ja pystyin myös aikojani parantamaan viikonlopun aikana, summasi vapaissa harjoituksissa kuudenneksi ajanut Kallio.

MotoGP-lähtö näytetään tänään uusintana klo 19.05 maksuttomalla 4Sport-kanavalla.

Uusin numero