Kallion kauden 2013 kuvioihin uusi käänne: Zarco purki yllättäen Marc VDS-esisopimuksen Aragonissa

Kalliota ja britti Scott Reddingia ajattavan Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy kävi syystäkin kierroksilla viikonvaihteessa ajetun Aragonin GP:n yhteydessä Espanjassa.

Marc VDS oli näet ehtinyt jo aiemmin solmia GP-piireissä niin sanotun pitävän esisopimuksen ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon kanssa, joka ajaa meneillään olevalla kaudella Moto2-luokassa JiR-tiimin riveissä.

Viime vuonna suomalaistalli Ajo Motorsportin väreissä silloisen 125-kuutioisten luokan MM-hopeaa kuitannut Zarco, tai tiettävästi paremminkin hänen managerinsa Laurent Fellon käänsi kuitenkin Aragonissa yllättävästi kelkkansa Marc VDS:n osalta purkamalla Bartholemyn suureksi ihmetykseksi esisopimuksen.

Varikkohuhujen mukaan kyse oli ollut henkilökemiasta Fellonin ja erään Marc VDS-tiimiin vain välillisesti kuuluvan ranskalaisen kanssa. Bartholemy ei tiettävästi edes tunne kovinkaan hyvin kyseessä olevaa henkilöä, joten siinäkin mielessä Fellonin ja Zarcon ratkaisu iski kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Bartholemy oli tosiaankin kuin ällikällä lyöty, sillä vielä perjantaina kaikki oli kunnossa vain viimeistä viilausta vailla olleen sopimuksen osalta.

Kallio neuvottelee myös
Italtrans-tiimin kanssa

Bartholemyn tiedettiin kaavailleen ensi kaudeksi Marc VDS:ään kahta eri kuljettajakombinaatiota: Redding-Zarco ja Kallio-Zarco.

Aragonin tapahtumien jälkeen todennäköisemmältä vaikuttaa kuitenkin tuttu parivaljakko Redding-Kallio.

Bartholemy toimii myös Reddingin henkilökohtaisena managerina. Tavoite oli nostaa kookas brittinuorukainen ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan, mutta ovi sulkeutui Ducatin Pramac-tiimiin Mugellossa mallikkaasti kulkeneesta testijaksosta huolimatta.

Reddingin osalta yhtenä vaihtoehtona on esillä pidetty myös Hondan Gresini-tiimiä, joka ei ole solminut – ei ainakaan vielä – jatkosopimusta espanjalaisen Alvaro Bautistan kanssa. Hondan Livio Suppon mukaan Bautistan diilille on kuitenkin olemassa 99,9 prosentin varmuus.

MotoGP-luokan CRT-pyörille kintaalla viittaava Kallio kartoittaa toki myös muita vaihtoehtoja Moto2:ssa. Kallio haluaa jatkaa kilpailemista Kalex-pyörällä, jolloin nykyisen tiimin lisäksi kyseeseen tulee Italtrans Racing.

Italialaisen Claudio Cortin ja Italtransin yhteistyö tuli nähtävästi tiensä päähän Aragonissa. Tämä tietää taas uutta tuurauskeikkaa espanjalaisella Toni Eliasille.

Moto2-luokassa kilpailee kaudella 2013 myös nykyinen Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese, joka omaa tukevan otteen Moto3:n mestaruuteen. Cortese siirtyy Moto2:hteen hänelle taustoiltaan varsin tutun GP Intact-tiimin ruodussa.

Cortesen tilalle suomalaistalliin riittää tunkua. Aragonissa kotiyleisönsä edessä voittoon ajanut Luis Salom on erityisesti espanjalaismedian mukaan KTM:n tehdastiimin uusi kasvo kaudella 2013.

MotoGP-varikoilla riittää kuitenkin tunnetusti paljon puhetta ja toinen toistaan hurjempia huhuja, joista tosin yllättävänkin moni pitää paikkansa. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen asioiden virallista julkistamista.

Sen tapaus Zarco jälleen kerran osoitti.
 

Viimeisin numero