Kallion kaiken kokenut kisainssi huokaisee helpotuksesta: ”Oikea tie on löynyt”

Nyt tuo tuska näyttää hellittäneen uuden Kalex-pyörän kanssa ja Italtrans-tiimi lähtee luottavaisin mielin Austinissa ajettavaan kauden toiseen MM-osakilpailuun.

Kallio taisteli Moto2-luokan MM-avauksessa Qatarissa kaikkien vaikeuksien jäljiltä hienosti kuudenneksi. Sitä voitiin pitää siinä tilanteessa vähintäänkin torjuntavoittona kymmenen arvokkaan MM-pisteen kera.

Jimenez pistää vielä piirun verran paremmaksi.

”Kallion lahja meille”

– Se oli Kallion lahja meille. Hän käynnisti Qatarin GP:n vahvasti uskoen itseensä läpi kisan. Qatar osoitti myös sen, että pyörässä on potentiaalia.

Jimenez uskoo vakaasti, että Qatar merkitsi käännekohtaa äärimmäisen haasteelliseksi osoittautuneen testikauden jälkeen.

– Ensimmäinen GP tarjosi meille paljon hyvää dataa tulevaa varten. Löysimme oikean tien Qatarissa, aikoinaan myös Marco Simoncellin kisainsinöörinä toiminut Jimenez vinkkaa alkavaan viikonvaihteeseen.

Kallion italialainen tiimikaveri Franco Morbidelli päätyi Qatarissa viidenneksi 28 tuhannesosaa suomalaisen edellä.

– Se kaikin puolin hyvä tulos vaikean viikonvaihteen päätteeksi. Kilpailu kovenee – se on selvä – mutta meillä on nyt mahtava henki päällä tiimissä ja tahto tehdä hyvää tulosta. Perustavoitteemme on se, että molemmat kuljettajat ajavat kisasta toiseen tasaisesti kympin sakkiin. Nousimme kauteen oikella jalalla. Hyvä päivä näkyy iloisissa ilmeissä illalla, italialainen tiimipäällikkö Luigi Pansera muotoilee ja maalailee tulevaisuuden kuvia.

Moto2-luokan Austinin GP:n ensimmäinen vapaa harjoitus käynnistyy perjantaina klo 18.55 Circuit of the Americas-radalla.

Uusin numero