Kallion ja Ajon kulisseissa kohisee

Neuvottelut käyvät kovilla kierroksilla ja Kallion osalta tapetilla olevien Aprilian tehdastallin sekä Asparin Honda-tiimin tahoilta tihkuu koko ajan uutta tietoa – kuten tapoihin kuuluu.

MotoGP-sarja on täynnä yllättävän nopeita käänteitä ja homma on maalissa vasta sitten, kun nimet ovat papereissa. Ja aina ei vielä sataprosenttisesti silloinkaan.

Kallion uskotaan olevan ulkona Aprilia-kuviosta – vai onko sittenkään? Aprilian kuljettajiksi ovat vahvimmin tyrkyllä Marco Melandri ja Alvaro Bautista.

Asparin tiimipäällikkö Jorge Martinez on hänkin intoutunut tarjoilemaan tuoreempaa tietoa suunnitelmistaan. Puheet voivat olla sopimuksia sorvattaessa osittain myös taktista silmälumetta, mutta varmasti niistä löytyy myös ainakin totuuden siemen.

Martinez ei ole lausunut viimeisissä kommenteissaan Kallion nimeä. Sen sijaan hän on nostanut esiin tiiminsä nykyisen toisen kuljettajan, eli Hiroshi Aoyaman sekä Superbiken MM-sarjasta tuttujen Jonathan Rean ja Eugene Lavertyn nimet.

Jokerikorttinia vilunki Martinez vetää hihastaan Moto2-luokan kuljettajan Tom Lüthin, joka riisti Kalliolta vuonna 2005 piikkiluokan maailmanmestaruuden vain viiden pisteen erolla.

Ja entä tapaus Miller?

Kaikki pitivät selviönä sitä, että Miller on jatkossa – ja pitkään – HRC:n mies. Hondan LCR-tiimin päällikkö Lucio Cecchinello myöntää hymyssäsuin, että heidän pöydästään löytyy kaudella 2015 yksi tuoli lisää.

Mutta ei yhtään sen enempää.

HRC:n varatoimitujohtaja Shuhei Nakamoto kertoi perjantaina Brnossa järjestetyssä pressitilaisuudesta, että heillä ei ole vielä sopimusta allekirjoitettuna Millerin kanssa.

Niin, ei vielä, mutta hyvinkin todennäköisesti viimeistään maanantaina, kunhan Miller on saanut ensin rauhassa keskittyä kauden viidennen voittonsa saavuttamiseen ja Moto3-luokan MM-johtonsa kasvattamiseen.

Nyt on kuitenkin aika keskittyä täysillä siihen tärkeimpiin, eli kilvanajoon. Tshekin GP jyrähtää lauantaina käyntiin klo 10 ajettavalla Moto3-luokan kolmannella vapaalla harjoituksella.

Uusin numero