Kallion hymy herkässä Valenciassa

Viime vuonna MM-pisteissä neljänneksi päätyneen Kallion paras kierrosaika syntyi pitkän päivän toisessa sessiossa.

– Oli tosi hyvä päivä, vaikka lämpötila ei juuri kymmentä astetta ylemmäs noussutkaan. Kierrosajat olivat silti yllättävän hyvällä tasolla, emmekä jääneet viimevuotisesta kisa-ajasta kuin kymmenyksen. Hyvä alku kyllä kaiken kaikkiaan, iloinen Kallio kommentoi verkkosivuillaan.

– Ensimmäisen päivän agendalla oli testata, että uusi pyörä toimii niin kuin pitää. Mitään ongelmia ei onneksi ilmennyt, joten pystyimme päivän aikana keskittymään myös takarenkaan kestävyyden parantamiseen. Sehän oli minulle iso ongelma viime kaudella, kun rengas meni huonoon kuntoon jo parin kierroksen jälkeen. Onneksi löysimme nyt siihenkin pientä parannusta, jatkoi Marc VDS-tiimin Kalex-pyörällä kilpaileva Kallio.

Kallion kärkipaikka irtosi tiistaina niukasti, mutta ansaitusti, kun Suteria käskyttävä espanjalainen Jordi Torres jäi hänestä vain tuhannesosan.

Kaksi seuraavaa sijaa menivät myös Suter-kuljettajille, eli Kallion tuttuakin tutummalla sveitsiläiselle kilpakumppanille Thomas Lüthille ja espanjalaiselle Nicolas Terolille. Lüthi taipui Kalliolle 47 tuhannesosaa ja Terol kaksi kymmenystä enemmän.

Viimekaudella MM-pronssia saavuttanut Kallion nykyinen tiimikaveri, espanjalainen Esteve Rabat oli viidenneksi nopein. Kallio kukisti Rabatin 0,316 sekunnilla.

Valencian testit jatkuvat keskiviikkona ja torstaina.

Täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto2_Test__Valencia_combined_sessions_3.pdf?version=1392143970
 

Uusin numero