Kallion ex-tiimille kelpaa vain toinen Moto2-mestaruus putkeen

– Saavutimme viime vuonna MM-kullan ja -hopean, minkä lisäksi rikoimme miltei kaikki Moto2-luokan ennätykset. Se oli unelmakausi ja haluamme elää tänä vuonna tuon unelman uudelleen, julisti tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Monimiljönääri Marc van der Stratenin omistaman tiimin nimi on tällä kaudella koko komeudessaan Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Tiimi tekee tiivistä yhteistyötä espanjalaiseen Emilio Alzamoraan henkilöityvän Monlaun kanssa.

Nykyään myös MotoGP-luokassa britti Scott Redding Honda-kuljettajanaan operoivan Marc VDS:n Moto2-kokoonpanon muodostaa Kalex-pyörillä kilpaileva espanjalaisduo, eli hallitseva mestari Esteve Rabat ja Kallion paikalle Moto3:n MM-kultamitalistina tullut Marc Marquezin nuorempi veli Alex.

Rabat tuntee haastajien
hiillostuksen niskassaan

Keskiluokan mestaruus oli viime kaudella puhtaasti silloisten tiimikaverusten Rabatin ja Kallion välinen kauppa.

Muilla ei ollut siinä sen suuremmin jakoa Suzukilla MotoGP-luokkaan siirtyneen espanjalaisen Maverick Vinalesin mainioista esityksistä huolimatta.

Tällä kertaa tosin ainakin lähtökohdat vaikuttavat erilaisilta. Maaliskuun viimeisenä viikonvaihteena Qatarissa käynnistyvällä kaudella Rabatille haasteen heittää entistäkin isompi ja nälkäisempi nippu Italtrans-tiimin Kallion ja testikautta hallinneen Ajo Motorsportin ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon johdolla.

Ensi vuonna suurella todennäköisyydellä MotoGP-luokkaan nouseva ”Tito” Rabat tietää ja tuntee, että hiillostus tulee olemaan kuumempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Numerolla 1 kilpaileva himoharjoittelija saa tehdä täyden päivätyön ja sen päälle vielä paljon ekstraa historiallista tuplaa janotessaan.

– Tämä on tunnetusti äärimmäisen tasainen luokka ja vastustajani ovat vahvoja. Kaikki me kuitenkin lähdemme samalta viivalta ja se on sittenkin aina loppujen lopulta kuljettaja, joka ratkaisee, pyöritteli Rabat.

– Tavoitteeni ei voi tietenkään olla mikään muu kuin mestaruus, mutta en anna sen vaivata ajatuksiani. Lähden tähän kauteen samalla tavalla kuin edelliseen, eli kisa kerrallaan ja keskittymällä täysillä jokaiseen sessioon, jatkoi Rabat.

Marquez lähtee siitä, että edessä on opetteluvuosi uudessa luokassa.

– Mutta se ei tietenkään poissulje mitään. Haluan nauttia ajamisesta, sillä sitä kautta myös se menestys tulee.

Uusin numero