Kallion ensi kauden sopimuskuviot ovat vahvasti tapetilla Misanossa

Moto2-luokan MM-pisteissä neljäntenä olevan ja mitaleista tiukasti kamppailevan Kallion osakkeet ovat sopimusrintamalla kovemmassa kurssissa kuin aikoihin.

Kauden 11 ensimmäisessä osakilpailussa ajetut huipputasaisen luokan kolme podiumsijoitusta ja varsinkin Moto2:n neitseellinen, Tshekin Brnossa tyylitelty MM-osakilpailuvoitto ovat kovaa valuuttaa.

Kallion pöydällä tiedetään olevan useampiakin tarjouksia. Niiden joukosta löytyy myös nykyisen työnantajan, eli belgialaisen Marc VDS-tiimin jatkopahvi.

Kallio kilpailee kolmatta kautta panimoteollisuuden tuotteilla miljoonansa huuhtonen Marc van den Stratenin omistamassa tiimissä, jonka käytännön toiminnan naruja Michael Bartholemy pitää käsissään.

Tiimi odottaa Kallion vastausta Misanossa. Jos ja kun se on myöntävä, niin Kallio kilpailee kaudella 2014 tiimikaverinaan espanjalainen Esteve Rabat. Rabat astuu MotoGP-luokkaan siirtyvän ja tällä kaudella mestaruudessa kiinni olevan britti Scott Reddingin kirjaimellisesti suuriin saappaisiin.

Kallio tyytyväinen
Vallelungan testeihin

Marc VDS on puhkonut tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa luokan ehdottomaan eliittiin. Misanoon lähdetään kaksi peräkkäistä, Kallion Brnossa ja Reddingin Silverstonessa saavuttamaa voittoa vyöllä.

Sama, San Marinon osakilpailussa kertaluonteisesti uuden värityksen Kalex-pyöriinsä saava duo kiersi rataa ahkerasti jo kuluvan viikon maanantaista tiistaihin testien merkeissä Espanjan Vallelungassa.

Kallio oli varsin tyytyväinen testien antiin.

– Ne olivat kaksi hyvää testipäivää Vallelungassa, joka on ratana hyvinkin paljon samanlainen Misanon kanssa. Löysimme muutamia pieniä parannuksia pyörään, mikä nostaa itseluottamusta tulevaan viikonvaihteeseen.

– Tavoitteeni on ajaa Misanossa ensimmäisestä sessiosta lähtien viiden nopeimman joukossa. Jos se onnistuu, niin podiumsijoitus on vähintä, mitä voimme sunnuntain kisasta odottaa, vinkkaa urallaan 13 MM-osakilpailuvoittoa saavuttanut Kallio.

Salom ja Vinales
Ponsin Moto2-tiimiin

Moto2-luokan sopimusrintamalta kuului jo tänään Misanossa merkittäviä ja odotettuja uutisia, kun espanjalainen Sito Pons avasi sanaisan arkkunsa.

Pons vahvisti, että Moto3-luokan pisteissä parhaillaan kärkipaikoilla keimailevat espanjalaiset, Red Bull KTM Ajo-tiimin Luis Salom ja Team Calvon Maverick Vinales siirtyvät hänen Moto2-luokan tiiminsä riveihin kahden vuoden sopimuksella. Ajon tiimiin uudeksi kuljettajaksi on puolestaan tulossa australialainen Jack Miller.

Ponsin tiimin uusilla kuljettajilla on molemmilla vahva side Aki Ajoon. Kuluvalla kaudella Salomia hyvää kyytiä mestariksi ajattava Ajo näet toimii jatkossa Vinalesin managerina.

Ponsin pajatso tyhjenee nykyisten kuljettajien osalta. Rabat siirtyy siis Marc VDS:ään ja Pol Espargaro puolestaan ponnistaa MotoGP-luokkaan Yamahan Tech 3-satelliittitiimin riveissä.
 

Uusin numero