Kalliolta kehut Pärnun radalle

Viron mestaruussarjan päätöskisan yhteydessä ajettu SM-kilpailu korvasi Räyskälän peruutetun osakilpailun, joka pudotettiin tämän vuoden kisakalenterista radan heikon kunnon vuoksi.

Toisin kuin Räyskälässä, Pärnun Auto24ringillä olosuhteet olivat huippuluokkaa. 1990-luvun alkupuolesta saakka toiminnassa ollut rata oli kokenut kasvojenkohotuksen ja uusittu rata varikkobokseineen tarjosi osakilpailulle suorastaan loisteliaat puitteet.

– Tosi hieno rata. Edellisen kerran ajoin täällä vuonna 1997, mutta eipä silloisesta radasta ollut enää paljon merkkejä jäljellä vaan kaikki oli oikeastaan uutta. Ihan alusta lähtien piti lähteä opettelemaan, Kallio kertasi.

Perusteellisesti uudistettu rata näytti kuitenkin istuvan Kallion käteen helposti, sillä kahdessa luokassa ajanut valkeakoskelainen viiletti molemmissa ajamissaan luokissa selvään voittoon. Superbike-luokan voitto irtosi seitsemän sekunnin marginaalilla ja Superstock 600 -luokan voitto yli 11 sekunnin marginaalilla. Samalla Kallio tykitti molempien luokkien rataennätykset uuteen uskoon.

– Aika lailla yksin ja rauhassa pääsin ajelemaan. Superbike-kisan puoliväliin saakka oli tosi hyvää taistelua Pennan Samin kanssa, mutta sitten kaverit rupesivat jäämään.

Myös muut palkintosijat menivät pääosin Suomeen. Superbike-luokan kakkospallille ajoi Sami Penna ja kolmanneksi Erno Kostamo. Superstock 600-luokan kakkonen oli Jani Käkelä ja kolmas Viron Martin Pärtelpoeg, joka myös voitti Viron mestaruuden kyseisessä luokassa. Kallio Racingin Joel Vinnikainen ajoi viidenneksi.

Kolmaskin mestaruus jo varma

Pärnussa viimeistelty SM-kausi ei kuitenkaan päättänyt Kallio Racingin kisarupeamaa, sillä kalenteriin on tarkoitus mahduttaa vielä ainakin yksi koitos.

– Ruotsin Anderstorpissa ajetaan Pohjoismaiden mestaruussarjan viimeinen osakilpailu parin viikon kuluttua. Olen SM-sarjan ohella käynyt ajamassa myös nuo PM-sarjan osakilpailut ja sieltäkin on tullut ihan hyvää menestystä.

– Superstock 600 -luokan Pohjoismaiden mestaruus, eli kauden kolmas mestaruus minulle on jo varma, mutta Superbiken kultamitalin kohtalo on vielä auki. Olisihan se mahtava päättää kausi yhteensä neljään mestaruuteen, joten kai sitä ainakin KTM:llä täytyy vielä käydä pyörähtämässä Anderstorpissa, Superbike-luokkaa PM-sarjassa 32 pisteellä johtava Kallio laukoi.
 

Uusin numero