Kalliolta hyvät vinkit Vaahteralle Virossa

– Tiesin olevani vahva tuolla, kun aiemmin olin jo ajanut tällä kaudella hyvää kyytiä. Kuitenkin treenissä todettiin, että takaiskari ei toimi oikein ja hetken pohdinnan jälkeen kysyin Vesa Kalliolta apua. Iskarin sain lauantai aamuksi korjattuna takaisin, joten tiedossa oli aika-ajoon todelliset yllätyssäädöt, hymyilee Vaahtera.

Lauantain aika-ajo onnistui todella hyvin. Montaa kierrosta ei ajettu, kun kelloon tuli uusi ennätys, joka oikeutti 7 lähtöruutuun.

Kisastartti meni Vaahteraltaa hiukan plörinäksi ja hän putosi useampia sijoituksia. Kuitenkin kisan aikana nousten sijalle 8.

– Oli hauskin kisa pitkään aikaan. Sai tosiaan taistella sijoituksista ja ohituksia oli useampia. Tällaisia kisoja saisi osua kohdalle enemmänkin.

Sunnuntain kisaan lähdettiin sijalta 8. Startissa Vaahtera nousi kuudennelle sijalle ja ajoi joka kierroksen reilusti alle omien ennätysaikojensa ja pysyi jopa podium sijoituksen kannassa. Kisa kuitenkin keskeytyi sateen takia ja uusintastarttiin lähdettiin ruudusta 6.

Uusintastartti onnistui myös hyvin ja muutaman kierroksen ajan Vaahtera piti viidennen sijan. Jasmin Sarjos pääsi kuitenkin kuittaamaan jarrussa ohi ja maalilinja ylittyi kuudennella sijalla. Sarjos oli noin sekunnin nopeampi. Yhteistuloksissa kuitenkin aikaero ratkaisi kisan Vaahteran eduksi ja hän oli lopputuloksissa viides.

– Yllätin itsenikin sekä kuivalla, että märällä. Sadekeliä olen pitänyt heikkona itselläni, mutta hyvinhän se meni. Uskon löytäneeni tuolla ajooni jotakin, joka toivottavasti pysyy pinnassa myös tulevissa osakilpailuissa.

Seuraavat kisat ajetaan Alastaron moottoriradalla 5-7. elokuuta.

Teksti: Jani Vaahteran tiedotus

Uusin numero