Kalliolle uusi moottori Mugelloon

Italian Mugellon kilpailun jälkeen koittaa sarjan kesätauko, jota ennen MotoGP-karavaani on ollut liikkeellä kolme viikkoa yhteen putkeen.

Viime sunnuntaina Saksassa Moto2-luokan kilpailussa toiseksi ajanut Mika Kallio on saavuttanut alkukauden aikana jo enemmän MM-pisteitä kuin viime vuonna yhteensä.

Valkeakoskelainen on ollut tasaisen kovassa vauhdissa ja tuloskunnossa, mutta vasta viimeisin kisaviikonloppu sujui täysin ilman teknisiä ongelmia.

Kallion lisäksi vain yksi Moto2-luokan 35 kuljettajasta on ajanut pisteille kaikissa alkukauden kahdeksassa MM-osakilpailussa.

– Aloitan samoilla pyörän säädöillä, joilla ajoin Saksassa. Vaihteiston välityksiä toki muutamme, koska nyt kyseessä on paljon nopeampi rata. Saan myös käyttööni uuden moottorin, kun sääntöjen mukaan voimanlähde vaihdetaan kolmen kilpailun välein, Kallio summaa.

– Perjantain toisella harjoitusjaksolla on tarkoitus kokeilla pyörän keulan muutoksia, jotka jäivät testaamatta edellisen kisaviikonlopun vesikelin vuoksi.

– Säädämme keulakulmaa jyrkemmäksi ja lyhennämme akseliväliä, joilla muutoksilla saadaan enemmän painoa eteen. Jos ne säädöt toimivat ja pyörän kääntyvyys kohentuu, saisin otettua noin kolmen kilon lisäpainot pyörästäni pois.

– Torstaina oli varikolla +33 astetta varjossa, mutta viikonlopulle on onneksi luvassa hieman viileämpää keliä. Ennusteet lupailevat kuivaa keliä, joka olisikin ensimmäinen kerta sitten Qatarin avauskisan, että koko viikonvaihde päästäisiin ajamaan ilman vesisateen haittoja, Kallio päättää.
 

Uusin numero