Kalliolle tusina täyteen Assenissa

Osakilpailu ajetaan Hollannin legendaarisella TT Circuit Assen -radalla, jolla on ajettu kilpaa jo MM-sarjan alusta lähtien, vuodesta 1949. Rata lukeutuu myös Kallion suosikkeihin.

– Pidän Assenin radasta, vaikka se onkin muuttunut vuosien varrella paljon. Itselläni on monesti ollut täällä jotain ongelmia, mutta kyllä joukkoon muutamia onnistumisiakin mahtuu. Kirkkaimpana niistä 125-kuutioisten kisan voitto vuonna 2006, jo 12. kertaa Assenin radalla kilpaileva Kallio summaa.

Myös tämänvuotiseen kilpailuun Kallio lähtee podiumpaikka tähtäimessään.

– Palkintopalli on ilman muuta tavoitteena. Kisavauhti on ollut tähän mennessä ihan hyvää, vaikka lähtöruutu aika-ajoissa ei aina paras mahdollinen ole ollutkaan. Aika-ajoissa täytyisi vaan olla paremmin hereillä ja pystyä ajamaan kovemmalla riskillä, jotta lähtöruutukin olisi jatkossa parempi, Kallio pohtii.

– Muuten lähden kisaan suunnilleen samoista lähtökohdista kuin aiemmin. Pyörään ei tule sen kummemmin mitään uutta ja erikoista. Muutamia muutoksia vielä mietimme, mutta pääosin vanhalla mennään.

Totutusta poiketen Assenin kisaviikonloppu käynnistyy jo torstaina ensimmäisillä vapailla harjoituksilla.

– Täällä kisa ajetaan jo lauantaina. Muuten kisaviikonloppu ajetaan täysin samalla kaavalla kuin muualla, mutta täällä kaikki vain tapahtuu päivää aiemmin.

Perinteisesti suuria yleisömääriä kerännyt Assenin osakilpailu tullaan suurella todennäköisyydellä ajamaan ainakin osittain sadekelissä.

– Lämpömittari näyttää +15 astetta ja sääennusteet lupaavat sateita. Eihän tämä kovin kesäiseltä tunnu ja tällä hetkellä näyttää kyllä siltä, että sateella joudutaan ajamaan. Ei se mikään katastrofi ole, mutta ainahan sitä mieluummin kuivalla kelillä ajaisi.
 

Uusin numero