Kalliolle MotoGP-luokan kisa jo kaudella 2016? – KTM muutti suunnitelmiaan

KTM tulee täydellä höyryllä MotoGP-luokkaan kaudella 2017. Alustavien suunnitelmien mukaan KTM:n ei ollut tarkoitus ajaa tätä ennen villin kortin GP:tä ja vertailla kisaolosuhteissa, miten kunnianhimoisen projektin kanssa on edetty.

Nyt nuo suunnitelmat ovat kuitenkin muuttuneet, mikä saattaa siis tietää Kalliolle mielenkiintoista bonusta hyvin tehdystä testi- ja kehitystyöstä.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on vahvistanut luottomedialleen Speedweekille, että ensi vuoden ohjelmaan sisältyy sittenkin yksi villin kortin kilpailu. Se sijoittuu marraskuuhun ja Valencian Ricardo Tormo-radalla ajettavaan kauden perinteiseen päätökseen.

– Olemme sopineet Dornan toimitusjohtaja Ezpeletan (Carmelo) kanssa, että KTM käyttää villin kortin mahdollisuuden vuonna 2016 Valenciassa, kertoo Pierer.

KTM solmii kesällä kaksi
kuljettajasopimustaan

KTM:n testikuljettajana Kallion, 33, rinnalla työskentelee MotoGP-luokan kokemusta omaava saksalainen Alex Hoffman, 35.

Kalliolla on tosin kilpailuvire paljon tuoreemmassa terässä, sillä Hoffman hyvästeli kuninkuusluokan kaudella 2007 Portugalissa ja siirtyi sen jälkeen puhetyöläiseksi Eurosportille.

Pierer ei silti ainakaan vielä tässä vaiheessa vahvista sitä, ajaako KTM:n tiimipaikan kauden 2017 tavoitteekseen asettanut Kallio kyseisen villin kortin kisan Valenciassa. Vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä, sillä muut mahdolliset GP-sarjasta poimittavat kandidaatit kisaavat vielä tuolloin omissa tiimeissään.

– Kallio on testikuljettaja. Hän on edelleen nopea kuljettaja ja erinomainen pyörän testaaja. Hän kasvoi meillä aikoinaan 125- ja 250-kuutioisissa, joten yhteistyössämme on myös tunnetta mukana. Lähdemme siitä, että teemme sopimukset vuoden 2017 kahden kuljettajamme kanssa ensi kauden puoliväliin mennessä, kertoo Pierer.

Piererin mukaan näille pesteille riittää vaihtoehtoja.

Esille nousevat mm. Ajo Motorsportista tällä kaudella Moto2-luokan maailmanmestaruuden saavuttanut Johann Zarco ja Red Bull KTM Ajo-tiimissä Moto3-luokan MM-hopeaa kuitannut portugalilainen Miguel Oliveira.

Zarco jatkaa ensi kaudella suomalaistallissa ja Moto2-luokassa saaden yhdeksi uudeksi kilpakumppanikseen Leopard Racingin väreissä keskiluokkaan nousevan Oliveiran.

Ajo Motorsportin tavoin myös Leopard Racing kuuluu ensi kaudella KTM-perheeseen. Leopard vaihtaa Moto3-tiiminsä Hondat itävaltalaisvalmistajan pyöriin.
 

Uusin numero