Kalliolle lisää rata-aikaa Le Mansissa

MotoGP-kauden neljäs MM-osakilpailu koittaa viikonvaihteessa Ranskassa Le Mansin radalla. Pramac Racing -tallin Mika Kallio odottaa italialaistallilta jälleen hyvää panosta, vaikka Le Mans ei ole viime vuosina ollutkaan Ducati-pyörille suosiollinen. Ranskalaisrata on yksi niistä harvoista MM-sarjan radoista, joilla Ducatilla ei ole saavutettu voittoa.

– Tälle kaudelle kisaviikonloppujen harjoitusaikaa supistettiin tuntuvasti, jonka vuoksi meillä on usein ollut liian vähän rata-aikaa löytääksemme hyvät säädöt pyöriin. Tämä on ollut haastava lähtökohta kaikille kuskeille, mutta varsinkin luokan tulokkaille. Nyt Le Mansista lähtien harjoitus- ja aika-ajojaksot palaavat jälleen tunnin mittaisiksi, Mika Kallio toteaa.

– Le Mansin rata on vaativa juuri pyörän säätöjen suhteen. Vaatii jonkinlaista kompromissia, kun tuntuma täytyy olla hyvä kovissa jarrutuksissa sekä mutkayhdistelmissä. Ducatin etuna on voimakas moottori, mutta muuten tämä saattaa sopia paremmin Yamaha-tallin pyörille, jotka valtasivat viime vuonna palkintopallin kaikki sijat.

– Edellisessä kilpailussa pyöräni uudet säädöt; kaksi milliä korkeampi jousitus ja jäykempi takapää, paransivat ajettavuutta. Toivottavasti ne säädöt toimivat täälläkin ja saisimme lisää pitoa takarenkaalle. Meidän tallin pyöriin ei ole vielä toukokuun aikana luvassa tuoreinta takahaarukan kehitysversiota, joka on ollut käytössä Ducatin ykköstallin kuljettajilla, Kallio kertoi.

Kuva: Gepa Pictures

Uusin numero