Kalliolle kymmenes ruutu Saksassa – suomalaistalli paalulle

Omalle tasolleen tai ainakin jo hyvin lähelle sitä palannut Kallio asettuu sunnuntaina kymmenenteen lähtöruutuun Sachsenringin radalla Saksassa ajettavassa kauden yhdeksännessä osakilpailussa.

Kallio oli kiinni kolmosrivissä ja yhdeksännessä ruudussa vielä aivan session lopulla, kunnes Jonas Folger tuli ja paineli harmillisesti ohi.

Paalupaikan poimi nimiinsä sarjaa ylivoimaisesti johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin Johann Zarco ajalla 1.24,044, josta Kallio jäi 0,625 sekuntia. Paalupaikka oli Zarcolle kolmas putkeen.

– En ollut tyytyväinen vielä perjantain kierrosaikaani, mutta teimme tiimin kanssa jälleen kerran hyvää työtä. Aika-ajon loppu oli vähän kyttäilyä, mutta sillä ei ollut sittenkään merkitystä, koska jo ensimmäisen varikkokäynnin jälkeen tekemäni aika kesti. Sunnuntaina on edessä varmasti raskas 30 kierroksen mittainen kisa. Tavoitteeni on tietenkin voitto ja pyrin siihen karkaamalla muilta. Katsotaan, toimiiko taktiikkani, totesi Zarco.

Zarcon rinnalle sunnuntain kisan eturiviin rullaavat aika-ajon yllätysmies Xavier Simeon ja Kallion Italtrans-tiimikaveri Franco Morbidelli.

Simeon jäi kärjestä 89 tuhanneosaa ja Morbidelli 0,247 sekuntia.

Uusin numero