Kalliolle kolme pistettä

Maalilinjan Kallio ylitti sijalla 13 jääden reilun sekunnin kymmenennestä sijasta. Ylivoimaiseen voittoon ajanut Jorge Lorenzo oli 43 sekuntia nopeampi.

– Kilpailukyky oli kisassa parempi kuin viikonlopun aikana, mutta ei lopputulos tietenkään ole sillä tasolla, jota pitäisi tavoitella. Muutimme jousitusta selvästi pehmeämmäksi. Muutokset paransivat pitoa ja kierrosaika kisassa oli yli sekunnin nopeampi kuin lauantain aika-ajossa, Kallio vertaili.

– Kisan edetessä kävin pari kertaa sijalla 11, mutta huippunopeuksissa en pärjännyt edellä meneville. Viimeisellä kierroksella kiihdytin mutkasta paremmin ulos ja kävin jo rinnalla, mutta moottorissa paukut eivät riittäneet ohitukseen. Rajoitetun moottorien lukumäärän takia minulla on ollut käytössä jo parhaan teränsä menettäneet moottorit. Vika on tiimissä tiedostettu, mutta moottoreita ei saa aukaista ja vaihtaa sinne kuluneita osia uusiin.

– Kisan aikana meitä oli samassa ryhmässä kolme Ducatia ja kaksi Suzuki-kuskia. Olimme aika reilusti muita perässä, joten ei olla ollenkaan sellaisessa vauhdissa kuin kuuluisi olla. Tallikaveri Aleix Espargaro oli myös mukana samassa ryhmässä, joten se kertoo meidän kaluston tämänhetkisestä kilpailukyvystä.

– Toivottavasti lähdimme nyt pyörän säätöjen osalta oikeaan suuntaan, että kilpailukyky olisi paremmalla tasolla ensi viikonloppuna Hollannin Assenissa.

Uusin numero