Kalliolla vaikeuksia sadekelissä

Kyseessä on Moto2-sarjan 13. kisaviikonloppu, joista vain kaksi kertaa on tällä kaudella päästy ajamaan kaikkina päivinä kuivalla radalla.

Mika Kallio kärsi rengasongelman lisäksi pyöränsä heikosta pidosta, eikä hän pystynyt sadekelin olosuhteissa kiristämään lähelle kärjen vauhtia.

Valkeakoskelainen oli perjantaina 17. nopein, joka tarkoitti juuri puoliväliä pitkässä Moto2-luokan kilpailijaletkassa.

– Meidän tallin käyttämällä Kalexin rungolla tuntuu olevan vaikeuksia sadekelillä. Tällä radalle se tuli oikein selvästi esille. Kaikki Kalexia käyttävät kilpailijat ovat normaalia alempana tuloslistalla, Kallio huomautti.

– Takapään pito tuntui erittäin heikolta, ja menin nurin toisen harjoitusjakson lopulla. Pito-ongelman huomasi, kun ajoi toisella merkillä ajavan kilpailijan perässä. Nopeissa mutkissa ei ollut mitään mahdollisuutta seurata kilpakumppanin vauhtia.

– Ennusteiden mukaan sadetta on luvassa varmuudella myös lauantain aika-ajopäivälle. Olemme jo miettineet muutamia muutoksia pyörän korkeuteen ja balanssiin, mutta jää nähtäväksi, kuinka ne toimivat. Jotain parannusta täytyy löytää, että pysytään kyydissä.
 

Uusin numero