Kalliolla positiivisempi fiilis kuin koskaan aiemmin tällä kaudella

Edelliseen Barcelonan kilpailuun viallisena toimitetut keulaosat on korvattu uusilla ja tallilla on alla kauden onnistunein testirupeama.

Kokenut Kallio on vihdoin löytänyt luottamuksen pyörään.

– Testasimme pyörää Aragonissa uusilla etuiskunvaimentimilla ja säädimme pyörän takahaarukkaa sekä akseliväliä pidemmäksi. Nämä kaikki muutokset yhdessä palauttivat pyörän eturenkaan pidon ja luotto pyörään oli testeissä parempi kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella, innostunut Kallio iloitsi.

Kallion alkukauden vauhti on pitänyt suomalaisen MM-taistossa kymmenen parhaan joukossa, mutta kilpailuviikonloput ovat olleet täynnä pettymyksiä ja tahmeaa menoa. Tulevaan Assenin osakilpailuun Kallio petaa kuitenkin maukkaita asetelmia.

– Odotan todella suurella mielenkiinnolla huomisia harjoituksia, että nähdään, miten pyörä lähtee täällä Hollannissa kulkemaan. Oikeastaan minulla on tällä hetkellä positiivisempi fiilis kilpailua kohtaan kuin koskaan aiemmin tämän kauden kisoissa, Kallio valotti lähtökohtia.

Hollannin sääolosuhteet ovat aina arvaamattomat, mutta Kallio muistelee lämmöllä aikaisempien vuosien kilpailuja Assenin radalla.

– Lähden mukavalla fiiliksellä ajamaan. Viime vuonna sijoituin täällä podiumille ja aiemminkin olen saanut täältä aina hyviä tuloksia. Assen taitaa olla minulle tuloksellisesti yksi parhaimmista radoista. Täällä on tälläkin hetkellä todella epävakaa sää, eikä oikeastaan pysty arvaamaan kilpailukeliä ennen kuin startti koittaa. Esimerkiksi viime vuonna raekuuro yllätti juuri ennen lähtöä.

– Nyt on ihan erilainen tunnelma lähteä ajamaan, kun tietää homman toimivan, luottavainen Kallio kertasi tunnelmiaan ennen viikonloppua.
 

Uusin numero