Kalliolla paikka pistää Rabat yhä syvempään kyykkyyn Brnossa

Kallio pistää mestaruuden osalta espanjalaisen henkisen kantin kenties lopulliseen puntariin tänään Tshekin maaperällä Brnossa.

Kyllä, tänään nähdään se, mikä Rabat on tiukassa paikassa miehiään.

Kallion osaltahan siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Kylmäpäinen konkari on kova kuin kivi.

Lyöty mies on
noussut tuhkasta

Rabat näytti kypärä kallellaan jo lyödyltä mieheltä viime sunnuntaina Indianapolisissa, kun valkeakoskelainen viiletti vakuuttavasti horisonttiin.

Kaudesta on ajamatta yhä kahdeksan osakilpailua, mutta Rabat tietää, että Brno on hänelle tavallaan sittenkin se viimeinen oljenkorsi ja koko kekkereiden vedenjakaja.

Siihen korteen Rabat on tarttunut kieltämättä tomerasti. Hän on hallinnut Tshekin GP:n harjoituksia ja aika-ajoa.

Ja kiristänyt Kallion limiitille, sekä vähän sen ylikin. Äärimmäisen varmoja otteita testikaudesta lähtien esittänyt Kallio kaatui aika-ajon kovimmalla kierroksellaan.

Titaanien taistelun luonteesta Brnossa kertoo paljon myös se, että Kallion nutullaan käymiset on laskettavissa talvikuukausista lähtien sirkkelimiehen yhden käden sormin.

Rabat on pakko-
podiumin edessä

Rabat myöntää, että hänellä ei ole tässä tilanteessa mitään muuta mahdollisuutta, kuin palata podiumille.

Sarjaa parhaimmillaan jo 34 pisteellä Kallioon johtaneen Rabatin kolmen viimeisen GP:n sijoitussaldo näyttää tältä Assenista, Sachsenringilta ja Indianapolisista: 8-4-4. Ja Kallion tältä 3-2-1.

Rabatilla on plakkarissaan neljä voittoa ja Kalliolla kolme. Kallio karauttaa tänään MM-kärkeen esimerkiksi siinä tapauksessa, jos hän soitattaa Maamme-laulua toistamiseen viikon sisään ja Rabat ei yllä kolmatta sijaa korkeammalle.

Kallio puolustaa Tshekin GP:n voittoa ja Rabat ajoi viime vuonna Brnossa seitsemänneksi. Menneillä ei ole kuitenkaan enää piirunkaan verran merkitystä.

Sen molemmat tasan tarkkaan tietävät. Ja myös sen, että kummallakin on lupa voittaa, kunhan radalla ei sorruta katteet kolisten keskinäiseen hölmöilyyn.

Mika: "Uskon, että meidän ei
tarvitse olla huolissamme kisasta"

Rabat rullaa tänään – jo seitsemännen kerran tällä kaudella – ykkösruutuun. Kallio asettuu kuudenteen ruutuun, joka ei ole lainkaan huono lähtöpaikka.

Brnon luonteisella pitkällä ja leveällä radalla paalupaikan painoarvo ei ole niin suuri, kuin monella muulla baanalla. Kakkosrivistäkin ehtii mainiosti keulille vaikka jo heti ensimmäisessä kaarteessa.

– Katsotaan nyt, millaiseksi sää iltapäivällä muodostuu, mutta ensimmäinen tähtäin on tietenkin ottaa hyvä startti ja taistella tiukasti monien muiden kanssa, linjaa paalupaikkaennätyksen Brnossa pauhannut Rabat.

Rabat ei sitä ääneen sano, mutta kolme edellistä GP:tä kummittelevat yhä kypärässä.

– Odotukseni eivät ole täyttyneet kesätauon alla eikä sen jälkeen. Minun on toivuttuva tästä, iskettävä takaisin ja saavutettava se alkukauden vire. Olen iloinen siitä, miten kaikki on sujunut tähän mennessä Brnossa. Olemme tehneet tiiminä hyvää työtä.

Kalliolla ja hänen japanilaisella kisainsinöörillään Naoya Kanekolla on selvät sävelet warm up-sessioon ja kisaan lähdettäessä.

– Meidän on selvitettävä lauantain ongelmat pyörän kanssa, sillä täyden tankin kanssa ne korostuisivat kilpailun alussa. Uskon, että meidän ei tarvitse olla huolissamme kisan osalta, mutta jotain pientä uutta on vielä löydettävä, jotta voin ajaa vähän rennommin.

Kallion Kalex-pyörä on toiminut tällä kaudella paremmin kovemmalla renkaalla verrattuna pehmeämpään seokseen. Rengasvalinta ei ole kuitenkaan helppo Brnossa.

– Ei tosiaankaan ole. Molemmilla vaihtehdoilla on etunsa ja haittansa, kuittaa Kallio.

* Tshekin GP:n kisapäivän aikataulu Brnossa:
09.40-10.00, Moto3-luokan warm up
10.10-10.30, Moto2-luokan warm up
10.40-11.00, MotoGP-luokan warm up
12.00, Moto3-luokan 11/18 MM-osakilpailu
13.20, Moto2-luokan 11/18 MM-osakilpailu
15.00, MotoGP-luokan 11/18 MM-osakilpailu

Uusin numero