Kalliolla kauden paras aika-ajo Australiassa

Aamun harjoituksissa kuudenneksi ajanut Kallio oli iltapäivän aika-ajossa yhdeksäs.

Pramac Racing -tallin suomalainen Ducati-kuski starttaa siis kolmannesta rivistä sunnuntaina Australian MM-osakilpailuun Phillip Islandin radalla. Paalupaikan valtasi kotiradallaan Ducatin tehdastiimin Casey Stoner, joka oli vain 0,05 sekuntia Valentino Rossia nopeampi.

Kauden toistaiseksi parhaan aika-ajotuloksen saavuttaneen Kallion ero kärkeen oli 1,043 sekuntia. Vain kärkikaksikko oli valkeakoskelaiselta karussa, sillä kolmas sija jäi noin 0,3 sekunnin ja kuudes sija vain reilun kymmenyksen päähän.

– Tavoitteenani on ollut jo useammassa kisassa yltää kolmanteen lähtöriviin eli sijoille 7-9. Monta kertaa se on ollutkin tosi lähellä, kun kauden aikana olen ollut viidesti 10. ruudussa. Tämä takaa nyt paremmat lähtökohdat kisaan, Kallio totesi tyytyväisenä.

– Olen nyt lähempänä kärkivauhtia kuin aiemmin ja myös tuntuma pyörään on parempi. Suunnitelmissa olisi ottaa hyvä startti kisaan ja yrittää mukaan kärkiryhmään.

– Sunnuntain warm-upissa kokeilemme vielä muutoksia pyörään. Kaikkia ideoita emme päässeet lauantaiaamun treeneissä testaamaan, koska jakson loppuosa ajettiin sadekelillä. Kun hieman vielä saisimme takapäähän lisää pitoa, niin sitten hyvä tulee, Kallio ennakoi.

Teksti: Jarno Saari

***
MotoGP-kisa livenä Nelosella klo 07.45
Urheilukanava klo 04.45 MotoGP 125 cc LIVE: Australia
Urheilukanava klo 06.00 MotoGP 250 cc LIVE: Australia

Mikan tiimikaveri Niccolo Canepá joutuu jättämään Australian kisan väliin ja maanantaina selviää, pystyykö hän ajamaan Malesiassa ajettavan seuraavan kisan. Kyynärpään avohaavaan tehtiin ihonsiirto ja operaatio sujui hyvin.

Uusin numero