Kallio yhdeksäs Indianapolisin GP:ssä

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa ajettuun kilpailuun Kallio starttasi 18. ruudusta, josta hän nousi yhdeksänneksi. Maalissa ero voittoon ajaneeseen Marc Marqueziin oli 15 sekuntia.

Kilpailua ennen ajettu warm-up lupaili jo Kalliolle hyvää kisavauhtia, kun valkeakoskelainen ajoi lämmittelyssä seitsemänneksi nopeimman kierrosajan.

Marc VDS-tallin suomalaiskuski onnistui startissaan ja ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli noussut neljä pykälää.

– Ensimmäisissä tiukoissa mutkissa oli ahdasta, mutta hyvin pääsin niistä läpi ja lähdin tavoittamaan edellä mennyttä ryhmää. Alussa renkaiden pito oli ookoo ja ajoin viidennelle kierrokselle porukan nopeimman kierrosajan. Se oli jopa puoli sekuntia nopeampi verrattuna omaan aika-ajon noteeraukseen, Kallio vertaili.

– Renkaiden pito heikkeni ennen kisan puoliväliä, joka vaikeutti ohittamista. Takarengas suti liikaa kiihdytyksissä, joten suoran päässä jarrutuksissa oli vaikea päästä iskemään ohi. Viimeisellä kierroksella pystyin tekemään kaksi ohitusta.

– Hyvä nousu tietysti tyydyttää, mutta vielä kyllä harmittaa aika-ajon heikko sijoitus. Tästä korkeampiin tuloksiin vaaditaan paremmat onnistumiset aika-ajoissa. Kisavauhdin puolesta olisi varmasti ollut saumoja viiden joukkoon, kilpailussa neljänneksi nopeimman kierrosajan kirjannut Kallio laski.

Uusin numero