Kallio vs. Rabat-jännitysnäytelmän osa 12: Vastaiskun paikka

Sumuinen saarivaltakunta merkitsee kovaa kyytiä myös ensi vuoden sopimuskuvioita viimeistelevälle Kalliolle väkevän vastaiskun paikkaa.

Rabat nappasi itselleen 12 pisteen edun ajamalla viimeksi voittoon Brnon radalla Tshekissä. Kallio poimi Brnosta kakkossijan ja vakuutti kisan jälkeisessä haastattelussa miltei ensitöikseen "tulevansa takaisin seuraavassa kisassa".

Rabat on voitoissa numeroin 5-3 Kallion niskan päällä. Duo on nokittanut toisiaan kahdessa edellisessä kisassa olan takaa ja käsikirjoituksesta poiketen.

Kallio kuittasi nimiinsä "inhokkinsa" Indianapolisin, jossa nimenomaan Rabatin oli määrä olla vahvoilla. Rabat puolestaan maksoi potut pottuina ja vastaavissa asetelmissa Brnossa, jossa Kallio puolusti voittoa.

– Pidän Silverstonen radasta, mutta se ei ole ollut tulosten kannalta minulle erityisen hyvä viime vuosina. Tosin tilanne oli sama Indianapolisissa ja voitin siellä. Kenties tilanne on kääntynyt siltä osin eduksemme tällä kaudella. Taistelu mestaruudesta jatkuu Silverstonessa, mutta en tunne paineita, Kallio lähettää terveisensä ensisijaisesti Rabatille.

Tiimipomo arvioi tilannetta
kieli visusti keskellä suuta

Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy saa taiteilla sanomisiaan kieli keskellä suuta arvoidessaan Rabatin ja Kallion välisiä voimasuhteita.

Kuuluisa päivän kunto, tai tässä tapauksessa paremminkin Kalex-pyörien päivän säädöt ratkaisevat.

Rabatin esitys oli tosin koko Tshekin GP-viikonvaihteen aikana siksi vakuuttava ja vahva, että puheet espanjalaisen henkisen kantin horjumisesta voidaan jättää omaan arvoonsa. Tätä kanttia on terästetty myös psykologin pakeilla Espanjassa.

– Tito (Rabat) oli päättänyt ottaa jälleen yliotteen ja en usko, että hän olisi voinut tehdä sen painokkaammin. Hän lähetti selkeän viestin – erityisesti Mikalle – olevansa valmis mestaruustaisteluun. Myös Mika ajoi loistavan kisan ja olen varma, että hän on valmis kääntämään voimasuhteet tiimikaveriinsa nähden Silverstonessa, Bartholemy pyöritteli Brnon jäljiltä.

Voittaako Kallio toistamiseen
taistelun Britannian herruudesta?

Kauden 12. MM-osakilpailua merkkaavan Britannian GP:n osalta kaikki on siis jälleen avointa.

Marc VDS on tosin taas suursuosikki ja se puolustaa myös ykkössijaa. Viime vuonna voittajaksi kotiyleisönsä edessä viiletti Kallion silloinen tiimikaveri Scott Redding.

Kallio päätyi siinä kisassa kuudenneksi ja Rabat ylsi kaksi pykälää korkeammalle. Rabatilla on nimissään Silverstonen rataennätys 2.07,186.

Perinteitä huokuva ja tällä erää mahdollisesti viimeistä kertaa MotoGP-sarjaa isännöivä Silverstone lukeutuu niihin harvoihin ratoihin, jotka ovat vielä jääneet Kalliolta valloittamatta.

Kallio on tosin kertaalleen juhlinut Britannian GP:n voittoa, mutta silloin ajettiin Donington Parkin radalla. Kyseessä oli vuosi 2008 ja 250-kuutioisten luokka, jonka Kallio kuittasi nimiinsä 0,353 sekunnin erolla Marco Simoncelliin.

Britannin GP:ssä mennään kisapäivänä sunnuntaina aikataulujen osalta eri marssijärjestyksessä muihin MM-osakilpailuihin nähden.

Pelin avaa Moto2-luokka Suomen aikaa klo 13.20. MotoGP-luokan vääntö käynnistyy klo 15.00 ja Moto3-luokka pistää kisapäivän pakettiin klo 16.30 alkaen.
 

Uusin numero