Kallio ulkona Aprilia-kuviosta?

Brnossa perjantain ja lauantain viettävä kilpailutoimenjohtaja Romano Albesiano ei ole vielä vahvistanut tehdastiiminä paluun MotoGP-luokkaan tekevän Aprilian ensi kauden kuljettajakaksikkoa.

Tosin viimeisimpien tietojen mukaan näyttäisi siltä, että Aprilian kanssa neuvotteluja käynyt Kallio ei ole sittenkään toinen heistä.

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Aprilia palaa parrasvaloihin italialainen Marco Melandri ja espanjalainen Alvaro Bautista kuljettajinaan.

MotoGP-luokasta kokemusta omaava Melandri kilpailee tällä kaudella Aprilian tehdastiimin väreissä Superbike-luokan MM-sarjassa.

Bautista puolestaan ajaa MotoGP:ssä Fausto Gresinin johtamassa Hondan satelliittitiimissä yhdessä Kallion ex-tiimikaverin, britti Scott Reddingin kanssa.

Mikäli Aprilia päätyy – tai on jo päätynyt – sopimukseen Melandrin ja Bautistan kanssa, niin se ei suinkaan poissulje Kallion mahdollista paluuta kuninkuusluokkaan.

Tapetilla on edelleen Jorge Martinezin päälliköimä Drive M7 Aspar Honda-tiimi.

Jokerikorttina, joskin epätodennäköisenä vaihtoehtona, hihassa on myös Ducatin Pramac-tiimi, jossa Kallio ajoi MotoGP-luokkaa kaudet 2009-2010.

Ja toiselta kantilta katsottuna sitten on tietenkin nykyinen Marc VDS-tiimi. Kuten Kallio on jo itsekin todennut, jatkaminen Moto2-luokassa ja Marc VDS:ssä ei olisi lainkaan huono vaihtoehto.

Ajo vahvoilla Husqvarnalla

Pestuumarkkinoilla riittää mielenkiintoa myös suomalaistalli Ajo Motorsportin osalta.

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Red Bull KTM Ajo-tiimin australialainen Jack Miller on siirtymässä suoraan MotoGP-luokkaan ja Hondan LCR-tiimiin.

Kuvioon odotetaan lisätietoa sarjaa hallinnoivan Dornan junailemassa pressitilaisuudessa, jossa Yamahan (Kouichi Tsuji) ja Ducatin (Luigi dall'Igna) edustajien lisäksi paikalla on HRC:n Shuhei Nakamoto. Herrat ovat äänessä perjantaina puoliltapäivin.

Millerin korvaajana tapetilla ovat olleet ensisijaisesti eteläafrikkalaisen Brad Binderin ja portugalilaisen Miguel Oliveiran nimet.

On myös mahdollista, että näistä kuljettajista toinen tulee Niklas Ajon Husqvarna-tiimikaveriksi kaudella 2015.

Ajon jatko Husqvarnan tehdastiimissä on käytännössä kiveen hakattu. Sen sijaan hänen nykyinen tiimikaverinsa, britti Danny Kent tekee paluuta Moto2-luokkaan.

Tshekin moneltakin osin mielenkiintoinen GP-viikonvaihde käynnistyy perjantaina Brnossa klo 10 alkavilla Moto3-luokan vapailla harjoituksilla.
 

Uusin numero