Kallio tykittää Rossin ja Lorenzon kanssa samoja huippunopeuksia

Elokuussa GP-näyttämönä toimivan Red Bull Ringin luonne istuu kuin valettu Ducatille, joka on miltei ylivoimainen kaikilla mittareilla luettuna 4,3 kilometrin mittaisella itävaltalaisradalla.

Ducatilla on saavutettu parhaimmillaan 311 km/h:n huippunopeus. Kallio ja Thomas Lüthi ovat piiskanneet väkivahvat KTM:t vastaavasti melko tarkalleen 300:n pintaan, eli samoihin lukemiin kuin Yamahan Valentino Rossi ja hallitseva mestari Jorge Lorenzo, sekä viimeksi Saksan GP:ssä podiumille palannut Hondan Cal Crutchlow.

Tämäkin on Kallion testaamalta ja kehittämältä KTM:ltä varsin kova saavutus, kun muistetaan, että RC16-pyörä tuotiin radalle vasta viime vuoden lopulla.

– KTM:stä löytyy voimaa ja huippunopeutta jo miltei yhtäläisesti RC213V:hen nähden, Crutchlow viittaa Hondan tehdaspyörään.

Crutchlow ajoi iltapäivän ja testien viimeisessä sessiossa kolmantena, kun sitä oli jäljellä puolitoista tuntia. Siinä vaiheessa ykkösenä paineli Ducatin testikuski Casey Stoner lukemin 1.24,222. Toisena ollut Ducatin tehdastiimin Andrea Iannone oli jäänyt pohjista 81 tuhannesosaa ja Crutchlow 0,233 sekuntia.

Kallion eroksi kärkeen kirjattiin enää 1,292 sekuntia. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Rossi oli kyennyt ajamaan siinä vaiheessa noin seitsemän kymmenystä Kalliota kovemman kierrosajan.

Uusin numero