Kallio tykittää Qatarissa: ”Tavoite on ehdottomasti maailmanmestaruus”

Hurja testivauhti kärkiporukassa ja aivan kärjen tuntumassa sekä Jerezin testien pohja-ajaksi jäänyt kierrosaika 1.42,169 antavat ymmärtää, että Marc VDS -tallin suomalaiskuljettajalla todellakin on saumaa olla sanojensa mittainen mies.

– Saimme vietyä pyörää hyvin eteenpäin talvitestijaksojen aikana. Mitään isoja harppauksia ei tapahtunut, mutta Moto2-luokassa pienetkin parannukset riittävät, kun luokka on niin tasainen luonteeltaan, Kallio jatkaa.

Samoin Kallion tyytyväisyyttä ja itseluottamusta parantavat myös belgialaistallin muuttumattomana pysyneet taustajoukot.

– Tallissa olen ajanut jo kolmen vuoden ajan, joten tiimi, henkilökunta ja toimintatavat ovat jo tuttuja. Myös kisainssi pysyy samana, joten luotto on korkealla. Tiedämme miten toimia ja missä meidän pitää parantaa, mitkä ne heikkoudet ovat.

Jo 13. kautensa MM-tasolla starttaava suomalaiskonkari on aina korostanut alkukauden tärkeyttä koko kauden suunnannäyttäjänä. Tänä vuonna alkukauteen koittaa myös tärkeä merkkipaalu, kun Kallio saavuttaa 200. MM-osakilpailun rajapyykin. Se tulee täyteen Argentiinan Termas de Rio Hondo -radalla, joka debytoi tänä vuonna MM-kalenterin kolmantena osakilpailuna.

– Olen yleensä omaksunut uudet radat nopeasti, joten en usko, että Argentiinan uusi rata tuottaa minulle ongelmia. Sen sijaan on ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka voimasuhteet muuttuvat, kun rata on kaikille uusi. Viime vuonnahan sama tilanne oli Austinin osakilpailussa ja omalta osaltani kisa meni ihan hyvin, kun olin heti podiumilla.

Myöskään kauden avaavasta Qatarin iltakisasta Kalliolla ei ole pahaa sanottavaa, vaikkei Qatarin pääkaupungin Dohan liepeillä sijaitseva Losailin tasainen aavikkorata suomalaiskuljettajan suosikkeihin lukeudukaan.

– Rata ei sinänsä ole kovin mielenkiintoinen, mutta olen silti yltänyt täällä ihan hyviin tuloksiin. Iltakisa ei muutenkaan juurikaan eroa normaalikisasta, muuten kuin että täällä on hieman poikkeava aikataulu ja ajoaika jakautuu useammalle päivälle. Kierrosaikoihin illan pimeydessä ajettu kisa ei vaikuta, eikä pimeydestä oikeastaan ole muuta haittaa, kuin se, ettei asvaltin pinnasta erota likaisuuksia niin helposti.

* Moto2-luokan aikataulu Qatarissa:
Torstai 20.3.

17.55-18.40, 1. vapaa harjoitus
20.50-21.35, 2. vapaa harjoitus
Perjantai 21.3.
18.55-19.40, 3. vapaa harjoitus
Lauantai 22.3.
17.55-18.40, Aika-ajo
Sunnuntai 23.3.
16.25-16.45, Warm-up
19.20 Kisa

* Faktat:
Kausia MM-sarjassa: 12, ensimmäinen MM-osakilpailu villin kortin turvin Saksan Sachsenringilla 2001
MM-osakilpailuja: 197
MM-mitaleita: Kolme. MM-hopea 125-kuutioisten luokassa 2005 ja 2006, MM-pronssi 250-kuutioisten luokassa 2008
Paalupaikkoja: 15
Osakilpailuvoittoja: 13
Podiumsioituksia: 39 (sisältäen voitot)

Uusin numero