Kallio tuplavoittoon Mugellossa

Kallio oli ehtinyt tyypittää ranskalaisen Thevent-tiimin BMW-pyörää vain kertaalleen ennen Mugelloa ja silloinkin lähinnä Michelinin rengastestien merkeissä. Tämä työ jatkui edelleen myös Italiassa voittojen ryydittämänä.

Kallio ajoi lauantain kisan voittoon reilun neljän sekunnin marginaalilla ja sunnuntaina valkeakoskelaisen vauhti oli vieläkin vakuuttavaampaa hänelle varsin tutulla 5.2 kilometrin mittaisella radalla.

Kallio ajoi jälkimmäisen kisan ykköseksi peittoamalla argentiinalaisen Kawasaki-kuljettajan Lenandro Mercadon tyylipuhtaasti 7,909 sekunnilla.

Kolmanneksi Ducatilla päätynyt isäntamaan Ivan Goi jäi voittajasta 8,053 sekuntia.

"Päätarkoitus oli
ajaa rengastestejä"

– Lähtö onnistui hyvin ja sain jo heti parin ensimmäisen kierroksen aikana puristettua kaulaa muihin. Vaikka kierrosaika ja rataennätys paranivatkin vielä eiliseen nähden, oli tänään kuitenkin vaikeampi ajaa niitä hyviä kierrosaikoja. Keli lämpeni eiliseen nähden aika paljon ja pito oli tänään selkeästi heikompi, Kallio kertoi tiedotteessaan.

– Muuten kisa meni kyllä tosi hienosti, aika lailla samalla kaavalla kuin eilinenkin kisa. Mitään suurempia virheitä ei päässyt syntymään ja alun puristuksen jälkeen tarkoituksena olikin vain ajaa varmalla ajolla maaliin.

Jos viikonloppu paalupaikkoineen ja tuplavoittoineen oli täydellinen Kalliolle, oli se vielä täydellisempi Kalliota viikonlopun kisoissa ajattaneelle ranskalaiselle Team Theventille. Tiimi juhli Mugellossa kahta ensimmäistä voittoaan Italian mestaruussarjassa, samoin kuin rengasvalmistaja Michelin, jonka rengastestejä Kallio Mugellossa suoritti.

– Viikonlopun päätarkoitus oli siis suorittaa rengastestejä Michelinille ja olihan se aivan mahtava juttu, että kaikki meni näin nappiin. Sekä tiimin että Michelinin porukat vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä ja Michelinillä olivat myös todella tyytyväisiä renkaista saamaansa palautteeseen. Se on tietysti tärkeintä. Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun, Kallio totesi.

Aragon kutsuu ja
neuvottelut jatkuvat

Kallio palaa päätyönsä pariin ensi viikonvaihteena, jolloin MotoGP-sarjan kauden viidenneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan Motorland Aragon-radalla Espanjassa. Kolmatta kautta Marc VDS Racing-tiimin riveissä kilpaileva Kallio on MM-pisteissä neljäntenä.

Kallio ei ole vielä solminut sopimusta ensi kaudesta. Neljäs kausi Marc VDS-tiimissä vaikuttaa todennnäköisimmältä vaihtoehdolta.

Kalliota kohtaan riittää kiinnostusta tosin muiltakin tahoilta. Yksi suomalaiskuljettajasta kiinnostunut tiimi on Moto2-luokkassa ensi kaudella debytoiva Caterham. Uuden tiimin osalta on tosin viime päivinä esille nostettu yhä vahvemmin myös sveitsiläisen Dominique Aegerterin nimi.

Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportinkin riveistä takavuosilta tuttu Aegerter on 12 osakilpailun jälkeen Moto2-luokan MM-pisteissä kuudentena.

Mugello, Italia.
Italian mestaruussarjan 10/10 osakilpailu, Superbike-luokka:

1. Mika Kallio Suomi, Thevent Racing Team, BMW 26.22,748
2. Lenandro Mercado Argentiina, Team Pedercini, Kawasaki 26.30,657
3. Ivan Goi Italia, Barni Racing Team, Ducati 26.30,801
4. Christoffer Bergman Ruotsi, BWG Racing Kawasaki Italia, Kawasaki 26.31,016
5. Niccolo Canepa Italia, Barni Racing Team, Ducati 26.31,052
6. Michele Magnoni Italia, GM Racing by Tutapista, BMW 26.36,473
 

Uusin numero