Kallio testaa MotoGP-luokan uusia renkaita Misanossa

Kallio on tehnyt ennenkin töitä Michelinille ja kesätauko mahdollisti myöntävän vastauksen ranskalaisen rengasvalmistajan kyselyille.

Kallio ei kierrä tänä vuonna uuden päällysteen saanutta Misanon rataa MotoGP-luokan kalustolla, vaan kyse on Hondan Superbike-pyörästä.

– Olen testannut Michelinin renkaita täällä kaksi vuotta sitten. Olemme keskustelleet useaan otteeseen lisätesteistä, mutta emme ole yksinkertaisesti löytäneet sopivaa päivämäärää. Nyt kesätauon aikana tämä on mahdollista ja on mukava nähdä taas jotain erilaistakin, Kallio kertoo Speedweekille.

Michelin ja Kallio keskittyvät erityisesti eturenkaiden testaamiseen. Michelinin takarenkaat on todettu aiemmissa testeissä toimiviksi, mutta eturenkaiden pidon kanssa on ollut vielä paljon ongelmia.

– Pidon osalta on tullut edistystä ja pidän näistä renkaista. Ne sopivat hyvin ajotyyliini. Olen iloinen siitä, että Michelinillä on käyttöä palautteelleni.

Micheliniltä on alleviivattu, että kuljettajien pitää muuttaa jatkossa hieman ajotyyliään verrattuna Bridgestoneen.

– Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa. Olettaisin, että aggressiivisemmalla tyylillä ajavilla kuljettajilla voi olla vähän vaikeampaa, Kallio tuumii.

Kalliolle testijakso osui siinäkin mielessä hyvään ajankohtaan, että hän pääsee sinuiksi San Marinon GP:tä 13. syyskuuta isännöivän Misanon uuteen asfalttiin.

– Uusi asfaltti on hyvä. Ensimmäisenä testipäivänä rata oli vielä varsin likainen, mutta se koheni kierros kierrokselta. Aiempia pinta oli pomppuinen, mutta nyt se on paljon parempi ja pito on hyvä.

MotoGP-sarja palaa kesätauolta elokuun toisena viikonvaihteena legendaarisella Indianapolisin radalla.

Uusin numero