Kallio tervehti voittajana Botniaringiä

Sen lisäksi, että 4014 metrin mittaan kasvaneella radalla ratkottiin lähtöpaikat kauden neljänteen SM-osaan, Botniaringillä ratkottiin jo kahden luokan SM-pisteiden kohtalo.

Vesa Kallio jatkoi voittoputkeaan Nordic Superbike-luokassa ja MotoGP-sarjan ammattilainen Niklas Ajo hallitsi pikkuluokkaa.

MotoGP-sarjan Moto3-luokassa kärkikymmenikköä menestyksellä hätyytellyt Ajo oli päivän nimi Botniaringillä. KTM:ää käskevä nuorukainen oli Moto3-luokan kilpailussa maineensa veroinen. Aika-ajossa lähes viiden sekunnin pohjat takonut valkeakoskelainen kepitti kotimaan kärjen 10 kierroksen kilpailussa 42 sekunnilla.

Kakkoseksi karautti MotoGP-sarjan Red Bull Rookies Cupissa ajava Felix Nässi ja kolmanneksi vasta 13 kesäinen Patrik Pulkkinen. Neljänneksi ajanut Sami Laaksonen johtaa sarjaa ennen Nässiä ja kolmanneksi noussutta Pulkkista.

Kallio jatkoi voittojensa sarjaa Superbike-luokassa, mutta tällä kertaa voitto ei irronnut helpolla.

WSBK-sarjan Superstock 1000-luokkaan tällä kaudella keskittyvä kolmannen polven turkulaisajaja Eeki Kuparinen kyseenalaisti valkeakoskelaisen voiton.

Vuoron perään tuulta halkonut kaksikko ratkaisi keskinäisen paremmuutensa muutama kierros ennen maalia pääsuoran jarrussa.

– Lipsautin välivapaalle ja Vesku livahti ohi, muisteli turkulaisnuorukainen ratkaisupaikkaa.

– Oli minulla viimeisessä mutkassa vielä senssit kuitata, mutta vedin itsekin pitkäksi. Kisa oli hyvä ja oli minulle oli pääasia päästä maaliin. Ajoin riskejä vältellen, summasi Kuparinen kilpailunsa.

Kilpailun voittaja kehui vastustajansa vauhtia.

– Hyvin on saaneet pojat Bemarin laukkaamaan. Hidas ei ole minunkaan KTM, mutta vaikeaa oli pysyä suorilla mukana. Hyvä oli kisa ja se yksi ohituspaikka, jonka sain pääsuoralla ratkaisi pelin, sanaili iloinen voittaja maalissa.

Nordic Superbike-luokan kilpailussa kolmanneksi jäänyt konneveteläinen Kari Vehniäinen kiihdytti kunnon vauhtiin vasta kilpailun loppupuolella.

– Diiseli kiihtyy hitaasti, vitsaili Vehniäinen.

– Ajossani näkee treenin vähyys ja osaltaan rahattomuus. Tulos oli ihan ok ja meno oli sitä samaa mitä koko kauden aikana. Ei saa itsestään kaikkea irti, arveli konneveteläinen.

Kallio vankisti sarjajohtoaan ja Vehniäinen kipusi jakamaan sarjakakkosen pallia Botniaringin kilpailussa kaatuneen Sami Pennan kanssa.

Botniaringillä ratkotaan sunnuntaina vielä Superstock 600-luokan, että sivuvaunujen SM-pisteiden kohtalo. Kuussatasissa paalupaikan koppasi lauantain aika-ajossa sarjajohtaja Kallio ja sivuvaunujen kaksikko Petri Makkula/Timo Karttiala.