Kallio tavoittelee uransa neljättä podiumsijoitusta Tshekin GP:stä

Brnon pitkä, 5403 metrin mittainen rata lukeutuu Kallion suosikkiratoihin. 12-vuotisen MM-uransa aikana Kallio on kaasutellut Brnossa palkintopallille kolmesti, vuosina 2005, 2006 ja 2007.

– Brnon rata on aina ollut minulle hyvä ja tykkään tästä paikasta. Täällä on hyvä pito ja se sopii minulle, Kallio toteaa.

Indianapolisin aika-ajossa epäonnisesti 15. lähtöruutuun jääneen Kallion päällimmäisenä tavoitteena Brnossa on aika-ajosijoituksen kohentaminen.

– Sitä tässä nyt on mietitty, miten aika-ajoa saisi parannettua. Kokeilemme ensimmäisenä rytmittää ajamista eri lailla ja ajamme harjoituksissa normaalia lyhyempiä settejä. Sen jälkeen mietimme, kuinka aika-ajo kannattaisi vetää, Kallio selvittää.

– Lisäksi pyörää muutetaan vähän erilaiseksi, akseliväliä pidennetään ja pyörän korkeutta nostetaan pari milliä ylöspäin. Akselivälin muutos tekee pyörästä aika paljon erilaisen ajettavan ja lisäksi sen avulla saadaan vakautta jarrutuksiin.

Kallio saa Brnossa testattavakseen myös uuden takarenkaan.

– Rengastoimittaja Dunlop on tuonut tänne ihan uuden takarenkaan, jonka toimivuutta täytyy ehtiä testaamaan jossain välissä. Viime vuonna meillä oli yksi seos, joka toimi hyvin, mutta tänä vuonna sitä ei ole täällä ollenkaan.

Brnon osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina vapailla harjoituksilla. Aika-ajo ajetaan lauantaina ja kilpailu sunnuntaina klo 12.20.
 

Uusin numero