Kallio: ”Taktiikkana on hyökätä heti ensimmäisillä kierroksilla”

Espanjan Valenciassa ajettava kilpailu on viimeisen esiintymisensä belgialaisen Marc VDS -tallin väreissä tekevälle Kalliolle tärkeä, sillä suomalaiskuljettajan uran neljännen MM-mitalin väri ratkeaa huomisen kisatuloksen perusteella.

– Eihän se aika-ajon tulos kovin hyvä ole, mutta erot olivat kyllä todella pieniä tänään. Kymmenyksen kun olisi saanut parannettua, niin olisi ollut kakkosrivissä ja reilun kahden kymmenyksen parannuksella eturivissä, Kallio laskeskeli.

– Jostain syystä en pystynyt aika-ajossa edes aamun harjoituksen kierrosaikaan. Aamulla oli kyllä vielä aika tyyntä, mutta iltapäivällä olosuhteet olivat jo reilusti tuulisemmat. Se taas aiheutti sen, etten saanut pyörääni kääntymään tarpeeksi hyvin.

”Osittain omaa mokaakin”

Kallion yhdeksänteen ruutuun oikeuttanut kierrosaika osui lukemiin 1.35,670. Aamun harjoituksessa kellot puolestaan pysähtyivät aikaan 1.35,349.

– On siinä osittain omaa mokaakin. Kokeilin aika-ajon viimeisellä vedolla erilaista eturengasta, eikä se sitten toiminutkaan niin hyvin kuin olisi voinut. Se oli ihan oma päätökseni, joka osoittautui virheeksi. Mutta ainakin nyt tiedämme, millä renkailla lähdemme kisaan.

– Nyt kun lähtöpaikka on kolmosrivissä, taktiikkana on hyökätä heti ensimmäisillä kierroksilla. Alkua ei voi ottaa rauhallisesti, kuten ehkä eturivistä lähtiessä, koska muuten muut tulevat ohi ja kärki menee menojaan. Startti on tärkeä, samoin ensimmäiset mutkat ja kierrokset.

MM-hopeamitalista espanjalaisen Maverick Vinalesin kanssa taistelevan Kallion etu Vinalesiin nähden on 15 pistettä. Kallio ottaa hopeamitalin, mikäli on vähintään viides, jos Vinales voittaa. Vinalesin lähtöruutu on Kallion vieressä, ruudussa kahdeksan.

Kilpailu ajetaan sunnuntaina klo 13.20.

Uusin numero